Manapság még létezik hogy valaki a szexuális identitása miatt nem kap meg egy állást?
Mindenki jól tudja, hogy manapság, meg tán régen is, az álláskeresés kb. olyan mint párt találni, hosszú rögös út vezet oda, rengeteg buktatóval.
Most tegyük fel szeretnék dolgozni, megfelelek az adott szakmában az elvárásoknak, azonban meleg vagyok.
Erre akár rájön valaki magától, akár nem, sokszor állásinterjúkon így is szóba kerül a család téma, párkapcsolatok stb. amit bár én is eleve bizarrnak tartok, de egye fene, nyitott ember vagyok, felvállalom bárki előtt a családi állapotom.
De tegyük fel nem kérdik, közösségi oldalakon is utánajárnak nívósabb helyeken az embernek, és én nem zárkóztam el sose az elől, hogy a párommal közös képek kerüljenek fel rólam az internetre, tudom, van aki pont emiatt marad inkognitóban a közösségi médiában, de sok ismerőssel és jóbaráttal, csak itt tartjuk sűrűn a kapcsolatot, és jó viszont látni egymás életszakaszait vagy,hogy épp mit posztol.
Kérdés, van akit emiatt diszkriminálnak, romlanak ezzel az esélyek?
En nem is mondanam meg, h meleg vagyok. Amugy ez furcsa, mert en soha nem beszeltem arrol allasinterjun, h heteroszexualis vagyok.
Ha csak nem ugy nezel ki, mint Conchita Wurst, nem vagom, hogy jon ez szoba.
A kutyát nem érdekli a családi életed. Csak ti, melegek képzelitek azt, hogy mindenki rajtatok pörög.
Max. ha nőnek születtél, akkor megkérdezik, mikor akarsz gyereket vállalni. Ami igazából még egy leszbikusnál sem lehetetlen, ha erőt vesz magán néhány aktus erejéig.
Nézd, a törvény ma mar tiltja az ilyen alapú diszkriminációt.
De ha a munkáltató “okos”, akkor más okokkal magyarázza hogy miert utasít vissza. Tehát ezer más okra hivatkozhat.
Vegulis ő dönt hogy mire es kire van szüksége, csak nem mindegy, hogyan okolja meg. Hivatkozhat a cég rossz anyagi helyzetére, arra hogy “átszervezés” lesz, létszámleépítés, es mondhatja azt, hogy majd hívnak
Ezzel semmi illegálisat nem követett el
Szerintem a szexualitasod rád tartozik en hetero nő vagyok mégsem mesélek erről egy interjún, mert a szexualitás csak egy része az életemnek, es nem határoz meg engem mint embert, mint lelket. Az, aki a szexualitása által definiálja magát, az el van tévedve
Szerintem is ez van 3 as, hogy a melegek folyton üldözési maniaban szenvednek, de azert mert ők sajat maguk küszködnek a másságuk elfogadásával es ezt vetítik ki a világra es mindenkiben ellenséget látnak! Ez borzasztó! Ez olyan mint a néger esetében, ahol a “fekete” szót tilos ejteni mert azt hiszi, rá célzol es csúfolod
Tehat fekete nadrág, fekete autó, fekete kávé felejtős kiejteni. Vagy netán fekete mágia. Múltkor egyik kerdezte tőlem egy afrikai hogy megsértettem ezzel, mert mitől fekete a mágia? Mert a gonosz erő fekete ? Stb elment a kedvem beszélgetni vele emiatt. Ez borzasztó ez a neurózis, amikor valaki nem fogadja el magát es ezt másra mozizza! Horror
Igen, létezik, de inkább kis cégeknél, egyéni vállalkozóknál.
5-ös! Tévedsz.
Ha szóba kerül a család téma és a párkapcsolatok, és azt válaszolod, hogy "a magánéletemet nem hozom be a munkahelyre", nem fognak vérig sértődni miatta. Ha elkezded ecsetelni, hogy kivel-milyen pózban szoktál szexelni, valószínűleg nem vesznek fel.
Egyébként találkoztam már olyan szituval, amikor a meleg srác azt állította, a szexuális irányultsága miatt nem vették fel szakácsnak. Közben kiderült, az állásinterjún elmondta, hogy egyáltalán nem tud főzni, és amikor megkérdezték, mégis miért jelentkezett, csak vigyorogva a vállát vonogatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!