Mennyire tudtok interjúra járni munka mellett, vagy orvoshoz menni (előbb elmenni kicsit vagy később jönni)?
Orvoshoz olyan időpontot kaptam, ami pont munkaidőben van, megkérdeztem 3 héttel előtte, hogy elmehetek-e. Megengedték. Egyébként közben interjúkra is járok, mert váltani akarok. Szóltam, hogy elmennék másfél órával előbb (az orvoshoz 2.5 órával előbb), amire már mondta a felettesem, hogy ez túl sok, így szabit kellett kivennem...
Ez mennyire általános?
Nálunk megoldható munkaidőben orvoshoz menni, nem olyan a munkánk, hogy ne lehetne ennyi rugalmasság benne, szellemi munka, megbeszéléseket úgy időzítjük, hogy ne ütközzön ilyennel, az üzemorvosi vizsgálatot eleve a munkaidőbe számítják be, sokszor úgy intézzük, hogy ebédidőben megyünk orvoshoz, ha kell, vagy reggel, vagy nap végén, szóval amikor amúgy is kisebb eséllyel keresnek minket kollégák.
Állásinterjúra úgy jártam régebben, hogy vagy szabadságot vettem ki, és ezt jeleztem is a felvételiztető cég felé, hogy váltanék, és nem tudok bármikor elmenni interjúra, szóval nem tudok rugalmasan alkalmazkodni időpont módosításokhoz, vagy nap végére kértem, hogy szervezzék az interjút, vagy otthonról interjúztam online olyan időpontban, amikor biztosan nem kerestek munkával kapcsolatban. Volt olyan munkahelyem is, ahol úgy szűnt meg a munkám, hogy a feladataimat átlobbizták más részlegekre, és azt vették észre, hogy nem tudnak elég munkát adni egy teljes munkakörhöz, szóval bocsi, de nem kötöttek ki fix felmondási időt, határidőt, és bármikor elmehettem interjúzni, akkor írtuk meg a felmondást, amikor már felvettek máshova. Ez mondjuk nem gyakori, de ha valakit létszámleépítés miatt küldenek el nem azonnali hatállyal, ott kezelhetik hasonlóan a felmondási időszakot.
Egyébként természetesen ez cégenként és munkakörönként, feladatonként eltérő, hogy mik a lehetőségeid. Amit én meg tudtam tenni, az mondjuk gyártósori munkával nem feltétlenül kivitelező.
Igen valószínűleg elmondtam a főnöknek, hogy bocsika de ez egy szar hely és most állásinterjúkra járok, de még nem mondok fel mert addig is kell a pénz :D
Nyilván nem. De voltam olyan munkahelyen, ahol ennél rugalmasabbak voltak és el tudtam menni, de ez a második helyem és érdekel, hogy mennyire általános ez. Nem vártam el semmit, én ledolgoznám máskor, ha lehetne.
Mondjuk táppénzt nem tudom hogy kivehetek e, ha csak megnézetem a térdemet a reumatológián.
Amúgy vicces, mert kérdeztem már korábban itt, hogy hogy keressek munkát úgy, ha a cégek úgy hívnak fel, hogy "holnap 11re gyere". Akkor azt írták, hogy "ha fontos neked megoldod". Most meg azt írjátok, hogy még jó, hogy nem enged el a főnök.
Tulajdonképpen akkor ti (kivéve a 4est) úgy jártok interjúra, hogy a régi helyen már nem dolgoztok és tartalékból éltek? Mert ezek szerint máshogy nem lehet, érj rá 0-24ben, de ne várd el, hogy ezt bárki is tolerálja :D
Ha orvoshoz kell mennem (nagyon ritka, max évente egyszer mikor csak így kapok időpontot) akkor elengednek hamarabb délután. De volt, hogy megengedték mikor bankba kellett mennem, hogy jöjjek 9-re dolgozni. Nyilván ez egy-egy alkalom egy évben. Ismernek már, hogy nem hazudozok, vagy lógok.
Azért szerintem az nem elvárható, hogy ilyen sűrűn elengedjenek másfél órákra, mert sunyiban interjúkra jársz. Jogos, hogy vegyél ki szabit.
A kérdésedre a válasz: nem járok interjúkra.
En regebben sokat szezonoztam(az evi 2-4 uj munkahely, es vendeglätäs). Viszonylag gyakran le tudtam beszelni az interjut vagy szabadnapra vagy melo utänra, ha meg nem akkor megmondtam a HRnek, hogy ha bennük nincs hajlandosäg az alkalmazkodäsra akkor tölem azt miert värjäk el?! 20 eve vendeglätozom es van vagy 20 olyan egykori munkaadom akik szivesen visszavennenek...(mondjuk ugy is engedtek el, hogy ha melo kell akkor öket ertesitsem elöször).
A vendeglätäs megeszi az izületeket, igy ha dokihoz megyek akkor arra a napra kerek täppenzes papirt.
Soha nem okozott gondot.
Mondjuk túl sokszor nem kellett orvoshoz mennem, interjúra meg még kevésbé. Interjúra olyan kevés alkalommal, hogy azokon a napokon inkább szabit vettem ki. Eleve feltűnő lett volna, hogy öltönyben megyek munkahelyre, meg azért nyugodtabban is érek oda, ha nem a munkahelyről megyek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!