Kezdő munkavállaloként ha nem találtam munkát,akkor a munkaügyi hivatal semmiféle segítséget támogatást sem ad?
#4 Ne is vedd magadra! Ismerem ezt. Annak idején anyám is olyanra járt! Mert évekig munkanélküli volt és azt ajánlották neki, de mondjuk akkor neki még fogalma sem volt a gépekről, bekapcsolni sem tudta, szóval nem ártott. Fél évig időhúzásnak megfelelt, de a mostani fiatalaknak az ECDL vizsga kb. semmi. Vannak info órák, mostani fiatalok azt már mindenki tudja. Ezeknek errw futja maximum.
Szerintem amúgy beregisztrálni sincsen nagyon értelme, pláne pályakezdőként nem volt.
Ennyi ésszel biztos valaki valakije volt. Nekem akkor pont leépítés volt és gyesről nem kellett visszamennem, bemenni sem felmondási idő, 3 hónap alatt és kaptam a fizut. Találtam állást, de regisztrálni már mentem ahogy lejárt a munkaviszony.
Szerencsére nem szorultam rá a munkaügyesre. Még mindig itthon ülnék.
Egyébként pályakezdőnek tanfolyam indul legjobb esetben, nálunk ezt is a tartós munkanélkülieknek tartják fent, ha nincs létszám, akkor másnak.
Regisztrálj, aztán úgyis lesz állásod. Ha te magad találsz.
Valóban max annyi a segítség, hogy a TB-t nem kell fizetni, ha kérvényezed. Pénzt nem adnak korábbi munkaviszony nélkül. Én 8 hónapig voltam regisztrált munkanélküli suli után. Aztán egyszer felhívtak onnan telefonon, hogy lenne egy irodai állás. Behívtak a munkaügyibe, megadták a cég elérhetőségét. Nekem kellett leegyeztetni az interjút. Ott dolgozom 5 éve. Bár ez inkább a szerencsén múlt.
Előtte is kaptam postai levelet álláshirdetésekről a munkaügyitől, de mikor felhívtam azokat a helyeket, iszonyat bunkók voltak.
N
#14: Nekem írtad, hogy nem kaptál segélyt?
Én sem kaptam. Előtte főiskolára jártam.
Én úgy voltam vele, nem veszítek semmit azzal ha regisztrálok.
Igaz engem is olyan értelmetlen tanfolyamokra akartak küldeni, hogy zöldségfeldolgozó. Ezekre nem mentem el.
Merre laktok, hogy ilyen bőszen küldtek volna tanfolyamokra benneteket? Akárhányszor próbáltam, sosem sikerült, mindig épp más volt a célcsoportjuk, legalábbis ez volt a kifogás.
Viszont az ország másik végébe kaptam egyszer egy állásra közvetítő lapot, az is érdekes volt. A könyvkötő ismerőst meg könyvelőnek akarták elküldeni.
Nyíregyházán élek. Itt voltak tanfolyamok bőven, de mind gagyi volt, illetve sokhoz elég volt a 8 általános.
De ez még 2018-ban volt, azóta nem tudom mi a helyzet szerencsére.
(13 és 15-ös válaszoló voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!