Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit csináljak,mit tegyek?

Mit csináljak,mit tegyek?

Figyelt kérdés
Jelenleg 4 éve élek Németországba... Eleinte azzal a céllal jöttem hogy otthon majd lakást veszek.. de annyira drágák a házak, lakások, és plusz az árak hogy nem tudom mit tegyek...Itt jó.. de nem akarok itt lenni örökké... Otthon meg nem fogok 12 orazni minimálbérért.... Teljesen cél nélküli lettem... Nem tudom mit tegyek

2023. nov. 24. 00:50
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Az is egy nagyon nagy kérdés a külföldi meggazdagodásnál (meg az itthoninál is), hogy az ember hogyan, milyen körülmények között és módon él kint (vagy épp itthon), mennyit költ és mennyi pénzt hagy megtakarításra, befekteti-e vagy csak kuporgatja.

Ismerek olyan külföldre költözőt, aki takarékos (ha úgy tetszik igénytelen) körülmények közt él kint. Kis szoba, közös lakás másokkal, kevés dekoráció, nincs nagy méretű tévé, nincs kocsija, vagy max valami kis fogyasztású olcsó kocsi, ami elég rá, hogy elvigye A-ból B-be, nem tart kutyát, egyebet, stb. Gürizik és mellette alig költ, hogy minél több pénzt meg tudjon takarítani - azt meg befekteti, kamatoztatja, hogy ne zabálja fel az infláció.

Ismerek olyat is, aki szépen berendezkedett kint. Nagy lakás, mert szeret kényelmesen élni, klassz kocsija van, kutyákat, macskákat tart, nagy tévéje van, drága hobbija, mert megengedheti magának - aztán csodálkozik rajta, hogy miért nem futja több dologra, miért nincsenek megtakarításai.

Azért, mert nagyobb lábon él, mint amit megengedhet magának, vagy legalábbis feléli minden pénzét és nem kalkulál megtakarításokkal.

Nekem semmi közöm hozzá, mindenki úgy él, ahogyan neki jó - csak érdemes időnként mindenkinek minél objektívebben és önkritikusabban felülvizsgálnia, hogy tényleg úgy él-e, ahogyan neki jó?

Nem feltétlenül gond semmilyen kiadás, kényelem, luxus sem. Mindenki arra költ, amire csak akar. Csak nem árt időről-időre átgondolni, hogy vajon mi a valós ára és az tényleg megéri-e, vagy csak szeretnénk, de valójában más dolog fontosabb nekünk...

2023. nov. 25. 16:42
 22/23 anonim ***** válasza:

4es valaszolo kevesebb mint 4 eve vett budapesti lakást, es 3 ev alatt szedte ra ossze az árát. Most talan picit nehezebb, de evi 1.5 milla akkor is harmatos.

2023. nov. 25. 22:39
 23/23 anonim ***** válasza:
Mire jutottál?
2024. ápr. 19. 21:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!