Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Kezdő pszichológusként milyen...

Kezdő pszichológusként milyen helyeken próbálkozzak?

Figyelt kérdés
Idén végeztem okleveles pszichológusként (klinikai-és egészségpszichológia szakirány), és hatalmas pofonként ért, hogy nem nagyon van lehetőségem elhelyezkedni ahogy terveztem. Alapvetően az egészségügy érdekel, az egészségpszichológia szakképzést céloztam meg Szegeden, de egyszerűen nem találok hozzá munkát, nincs Szegeden és környékén ilyen lehetőség. De azt tapasztaltam, hogy semmilyen más lehetőség nincs, néha meghirdetnek egy-egy szakszolgálatos vagy iskolai pozit, de az esetek 99%-ban már házon belül be van töltve az állás. Szóval tapasztalabb pszichológusokhoz szólna a kérdésem, hogy milyen helyeken érdemes próbálkozni, vagy tudtok-e bármi olyan konkrét helyet/irányt/területet, amire a legtöbb ember nem is gondolna pszichológusként, hogy ott is el lehet helyezkedni? Szeged és környéke jön szóba nálam helyileg.

2023. nov. 23. 16:09
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg az iskolák alig negyedében van betöltve az iskolapszichológusi pozíció
2023. nov. 23. 16:43
 2/5 anonim ***** válasza:
50%

Sajnos ebből is sok van.

Orvosi rendelőkben kórházakban érdemes jóban lenni az ott dolgozókkal, ők ajánlhatnak téged. Egyébként nehéz, és hosszú folyamat.

Amikor valaki pszichológust keres úgy mint bárki mást villanyszerelőt pl. megkérdezik ki kit ajánl...

Nagy ismeretség kell hozzá, itt nem árt a sok kamu ismerős facen meg instán...

Munka iránt is érdeklődj kórházakban, egészségügyi intézetekben, körbenézhetsz wellness szállodákban is.

Keress rá a facebookon, pszichológusra, meglátod ki hirdeti magát, vagy hogyan miként.

Én masszőrként indultam nehezen, abból is sok van, volt 3 év míg beindult.

2023. nov. 23. 16:50
 3/5 anonim ***** válasza:
Iskolák, mérgező cégek, munkahelyek, ahol kívannak a dolgozók, de nem mernek/tudnak/akarnak lépni.
2023. nov. 23. 16:52
 4/5 anonim ***** válasza:
43%

A lehetőség:

A nagyon rossz minőségű közigállás honlap vadászása, mert ott valóban szoktak lenni pszihós állások;

B lehetőség:

(Ezt mondjuk korábban kellett volna elkezdeni, de) ügyfeleket szerezni, és magánban nyomatni a témát;

C, lehetőség:

Valami hasonló témát még rátanulni;

D, lehetőség:

Olyan helyekre is beadni az Önéletrajzokat, ahol nincs konkrét állás meghírdetve.

2023. nov. 23. 17:47
 5/5 anonim ***** válasza:
Ismerős kórházban önkéntes, vagy részállásos vagy ilyesmi, és három napban iskolapszichológus. Suliban is akadnak esetek: önsértés, függőség, depresszió, evészavar, OCD, stb. Nem áll olyan távol az eü től, mint elsőre gondolod.
2023. nov. 23. 18:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!