Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Más is járt úgy, hogy diploma...

Más is járt úgy, hogy diploma nélkül kevésnek érezte volna magát, aztán később teljesen más szakmában teljesedett ki?

Figyelt kérdés
Gimis koromban rosszul éreztem volna, ha nem végzek egyetemet, és le is néztem akkoriban azokat, akik érettségi után dolgozni mentek. Eltelt 15 év, közben elvegeztem egy sminkes sulit is. Mára vállalkozást építettem rá, jól keresek vele (jobban mint a diplomás állásommal) a gondolkodásomat is megváltoztatta.
2023. nov. 22. 15:18
 1/1 anonim ***** válasza:

Láttam mennyien mennek egyetemre érettségi után, szóval én suli után még maradtam arra a másfél szakmai évre. Sokan 1-2 szemeszter után otthagyták az egyetemet, ott voltak egy sima érettségivel, nekem pedig volt egy szakma a kezemben, amiben már dolgoztam is. Ez a szakma nyilván arra volt elég, hogy ne üres kézzel kerüljek ki az életbe, szóval munka mellett csináltam egy másik szakmát 2 évig. Abban is dolgoztam egy ideig. Aztán 8 általánost igénylő munkával helyezkedtem el, hozzáteszem imádtam azt a munkát! Nem is fizetett rosszul, bár inkább teljesítmény- mintsem tudás alapú volt. Aztán csináltam még egy szakmát, szintén két évig. Most ebben dolgozok, és a rosseb egye meg, megint érdekelni kezdett valami, viszont ezt már nem OKJ alatt, hanem az országban csak 1 darab egyetemen tanítják. Kijavítottam két érettségi tárgyat, csináltam nyelvvizsgát és most jelenleg levelezőn, munka mellett diplomára utazok :D

Én úgy gondolom, ez csak egy papír. Diploma és diploma között is nagy különbségek vannak (nem mindegy, hogy nevenincs büfé szakot végzel, vagy mérnök\orvos\jogász leszel.

Azon a véleményen vagyok, hogy nincs olyan, hogy ciki vagy nem ciki. Kit érdekel kinek mije van, mije nincs. Mindenki csinálja azt, amit élvez és szeret.

2023. nov. 22. 15:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!