Egy átlagos munkahelyen hogy kezelik a diákokat/gyakornokokat?
Attól függ, milyen főnököt/munkatársakat fogsz ki.
Meg attól is, hogy milyen értékes a munkád.
Kollektívafüggő
Nálunk teljesen okés
Elég sok dologtól függ, hogyan is állnak a diákokhoz/gyakornokokhoz, hogyan kezelik őket.
Pl.: milyen a főnökség, a munkatársak, milyen a munkád minősége, mennyire vagy alázatos, pontos, megbízható, terhelhető, mennyire vagy fogékony a tanulásra, mennyire vagy önálló, milyen a hozzáállásod, a személyiséged. És azt sem szabad elfelejteni, hogy nekik mennyire van kapacitásuk egy diákkal foglalkozni.
Velem pl. szakmai gyakorlaton végtelenül rendesek voltak, elég hamar (pár héten belül) egyedül végezhettem olyan feladatokat, mint az évek óta ott dolgozók. Rendesen, lelkiismeretesen tanítottak, foglalkoztak velem. Ezzel ellentétben volt ott olyan lány, aki több hónap után is csak nagyon töredékét csinálhatta annak, amit én, azt is nagyon ellenőrizték. Önállóan nem is dolgozott, pedig ő jóval előttem kezdett.
Nagyban függ attól, hogy milyen az illető. Találkoztam már fárasztó nagyokossal aki mindent jobban tudott diákként. Voltak a tipikus "oldd már meg nekem" fiatalok. Voltak akik semmit nem kérdeztek, semmit nem csináltak, elvoltak egész nap.
Viszont voltak akik normálisak, látszott, hogy tudni akarják miből áll a szakma, mit csinálunk, őket szívesen segíti az ember és szívesen tanítja.
Az tényleg nem mindegy, mikor, kire "sózzák" rá a diákot.
Nekem volt egy kedves munkatársam aki simán odajött, hogy itt van XY (én) bármi van, engem kérdezzen, és nekem is mondta, hogy figyeljek rá, segítsem, nézzem mit csinál.
Én meg aki egy fél ember fizetéséért végeztem 2-3 ember munkáját nyilván a hátam közepére sem kívántam a gyakornokot. Nem ellene voltam, hanem simán csak a munkakörülményeim nem tetszettek.
Később már ha jött valaki simán meg is mondtam, hogy ha van esze akkor néz egy másik munkahelyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!