Munkát keresek nem rég óta, hétfőn és kedden is voltam a héten interjún, a hétfőiről ma hívtak, hogy engem választottak, de kb 2 hét múlva tudnék csak kezdeni, elfogadtatják a bérigényt a központtal is, elfogadtam az ajánlatot, majd hívtak a keddi helyről is, hogy nagyon tetszettem, menjek már be jövőhéten egy másik körre, ahol megmutatják konkrétabban a helyet már nekem is tetszik e stb, és meglátjuk utána akkor. Ha a második helyre is felvesznek nagyon kellemetlen lemondani az elsőt? A második jobban tetszik minden téren, de az első sem rossz, így nyilván talonban tartom. Voltatok már ilyen helyzetben?
az első már biztos és ha elkezded a munkát úgyis próbaidős leszel és indoklás nélkül felmondhatsz ha a másodikat megkapnád
2023. nov. 8. 15:26
2/11 A kérdező kommentje:
Valszeg a második előbb fog igent vagy nemet mondani, mint hogy kezdenék az első helyen, ez nem is baj, csak nagyon kellemetlen nekem visszamondani, mikor ott már számítanak rám. De csak túl lelkiismeretes vagyok szerintem.
2023. nov. 8. 15:27
3/11 anonim válasza:
Valóban kellemetlen visszamondani, de van ilyen hogy az ember közben kap egy jobb ajánlatot is. Ők is tudják, hogy nem csak hozzájuk jelentkeztél, emiatt ne idegeskedj.
2023. nov. 8. 15:32
4/11 anonim válasza:
Ez egy nem létező probléma. Visszamondod azt helló.
2023. nov. 8. 15:43
5/11 anonim válasza:
Hidd el maximálisan le fogják sz@rni ha visszamondod. Keresnek tovább.
2023. nov. 8. 15:52
6/11 anonim válasza:
Nem kellemetlen, nyugi. Ők is tudják, hogy gyorsnak és elég meggyőzőnek kell lenniük.
Nyilván szerencsésebb let volna, ha amikor ajánlatot tettek, akkor azt mondod, hogy sizmpatikus, d emég vársz ávlaszt máshonnan is, megvárnád azt is és megbeszélni egy határidőt amíg végleg visszaszólsz. A keddi helyet meg sürgetni, hgoy az adott határidőre nekik is legyne meg a válaszuk.
Engem konkrétan a Tower lead a nyaralásáról hívott fel, hogy ajánlatot tegyen anno, mert mondtam, hogy X napig kell választ adnom eg ymásik helyen, szóval ha kellek, akkor gyorsan reagáljanak:D
2023. nov. 8. 16:03
7/11 anonim válasza:
Senkinek sem kellemetlen,ha visszamondod. :) Majd keresnek mást, ilyen egyszerű. Nálunk is adtunk ki ajánlatot párszor, volt hogy visszaléptek,mert találtak jobb lehetőséget. Ilyen van, ezzel számolni kell.
2023. nov. 8. 16:55
8/11 anonim válasza:
Visszamondod, és kész, ne csinálj lelkiismereti kérdést belőle.
Volt egy munkahelyem, nagy elánnal várták az új kolléganőt, mert az majd milyen hiper-szuper lesz biztosan. Hétfői napon reggel már kezdett volna, aztán jött a főnök titkárságára a telefon, hogy bocs, meggondolta, kapott jobb ajánlatot. Van ilyen, szemük se fog rebbenni.
2023. nov. 8. 17:29
9/11 anonim válasza:
Kellemetlen, de a saját érdekeidet kell nézned, mert az még kellemetlenebb, ha azokat szem elől veszted csak amiatt, mert gyáva voltál nemet mondani. Szóval ilyenkor összeszedi magát az ember és visszamondja.
2023. nov. 8. 18:37
10/11 A kérdező kommentje:
Visszamondtam egy emaillel, nem is reagáltak, de legalább letudtam, már 3 hete a másik helyen vagyok, szerintem jól döntöttem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!