Ha a munkahely közelsége miatt valasztottál egy munkát akkor mit mondasz ha?
Mi a többi szempont? Mondd azokat.
Én szintén a közelség miatt is választottam a jelenlegi helyemet, az interjún őszinte voltam, nem származott belőle hátrányom, örültek is, hogy közel lakom.
Szerintem ez egy teljesen elfogadható válasz, nincs mit szégyellni miatta. Az emberek nagy többsége biztos nem utazna napi több órát a melóba, minél közelebb van, annál jobb.
Amellett, hogy előnyösebb a munkahely megközelíthetősége, érdemes mást is kiemelni az interjún . :) Elsősorban a konkrét pozira gondolok (pl.szakmai előrelépés, fejlődés lehetősége, érdekes és komplex feladatkör stb bármi,ami miatt ezt a pozíciót megpályáztad) vagy a maga cég, hogy szimpatikus neked .
Semmit, letagadom, ha van más indok, azt veszem előre, ha nincs, kitalálok valamit.
7-ből 7 helyen véreztem el többek között emiatt, a 8-on csak annyit mondok hol lakok, aztán elég ha én örülök hogy itt van a szomszédban a cég.
Hiába ez lenne a logikus, a munkáltatók, leginkább az ott dolgozók nem ezt nézik, sőt, megúszós típusnak fognak tartani ha nem akarsz napi 1,5 órát zötykölődni a rohadt munka miatt.
Ők is ezt teszik, és ők ugyebár élmunkások, tehát aki nem így tesz, az munkakerülő.
A legutóbbi munkahelyem volt erre az egyik legjobb példa. Amikor azt hitték messziről járok be addig valami furcsa tisztelet, rácsodalkozás vett körül. Amint megtudták hogy valójában 5-10 perces távolságból, kivetettek maguk közül.
Az egyik team buildingen hosszasan taglalták azt a "sztorit", hogy valaki azért volt hajlandó jelentkezni a céghez, mert a közelben lakik, és látta az irodát.
Hát b*szki, én kb. minden álláskereső körömet úgy kezdem, hogy szétnézek, akár google maps-en, hogy mik a cégek a közelben. De jobb ezt titokban tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!