Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Van egy budai lakásom egy...

Van egy budai lakásom egy garázzsal amit együtt kb. ki tudnék adni havi 260.000 Ft-ért, aztán gondolkozom, hogy leköltözök vidékre anyámékhoz?

Figyelt kérdés

310.000 nettót keresek heti 40 órás munkában. Igazából kezdem úgy érezni, hogy lehet ennek egy ideig nincs is értelme.

Vidéken ugyanúgy van laknom hol, párom nincs.

Munka nélkül meg megkeresem majdnem a fizetésemet akár még szabadabban is el tudnám költeni és volna időm végre értelmes dolgokra is.

Túl remetének hangzik ez elsőnek?

1-2 évig lehetne csinálni, nem?

2023. okt. 21. 15:22
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha 1-2 évig nem dolgozol, utána sehová nem vesznek fel, másrészt nem sok mindenki fizetne ennyit egy lakásért. Emellett, ha anyáddal laksz, akkor illik legalább a rezsi rád esö részét kifizetni, ami azért legalább 50 ezer Ft körül van, másrészt meg nem sokan akarnak veled kezdeni bármit, ha anyáddal élsz.
2023. okt. 21. 15:28
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Úgy érné meg ha közben dolgozol, és a lakáért kapott pénzt félreteszed, valami kockázatmentes befektetésbe, 3 év után meg visszaköltözöl, és lesz 10 millió tartalékod, ha tényleg ki tudod adni 260.000 ért hosszú távú bérlőnek.
2023. okt. 21. 15:30
 3/7 A kérdező kommentje:

1-es, miért ne venne fel senki? :D ezt nem értem

Pénzügyileg nem keresek benne "megérést" Ennél följebb már hová? Van saját lakásom Budapesten, garázsom. Ennél többet max egy plusz lakással tudnék, de nem vágyom erre a kapitalista életre.

A megérést úgy értem, hogy pihenni, kicsi önfejlesztésre időt fordítani stb.

2023. okt. 21. 15:54
 4/7 anonim ***** válasza:
95%
Nekem is vannak lakásaim amiket kiadok (illetve intézem anyám és húgom lakásait is) és nehogy azt hidd hogy ez úgy működik hogy kiadsz egy lakást, aztán el is felejtheted egy évre, csak a pénz jön belőle. Van olyan lakóm aki egy rohadt villanykörtét sem tud kicserélni, mindig engem ugraszt. Bármi gond van, az én felelősségem, amortizálódik folyamatosan a lakás, csomó extra költség van stb. Tehát hiába kapsz érte 260-at havonta, azzal számolj hogy ha olyan lakót fogsz ki mint nekem most az egyik, kiköltözés után egy teljes felújítás szükséges. Illetve ha tanácsot elfogadsz: külföldi lakót keress (lehetőleg ázsiait) és euróban kérd a bérleti díjat. Eddigi legjobb lakóink mind ázsiai egyetemisták voltak. Időben fizettek mindig és szép rendben tartották a lakásokat.
2023. okt. 21. 16:26
 5/7 A kérdező kommentje:

Ne haragudj, de ha téged egy villanykörtével lehet ugrasztani az már a te kiállásod tanúsítja.

Tanulj meg néha érvelni, hogy nem tartozik a szolgáltatás részéhez.

Ennyi.

2023. okt. 21. 16:33
 6/7 anonim ***** válasza:
#5 időm engedi mert egyetemista vagyok és az összes lakás a belvárosban van ahol én is lakok, tehát kb átsétálok a szomszédba. 15-20 perc az egész, és többet ér nekem hogy szeressenek a lakók, szóljanak ha valami problémájuk van és szívesen lakjanak nálunk. Na meg a nő aki nem tud körtét cserélni egy idős nyugdíjas nénike, aki külföldön nem élne meg a nyugdíjából, de Magyarországon kényelmesen eléldegél. Szoktam segíteni neki akár vásárlással is (mondja mi kell, aztán úgyis arra járok akkor bedobom neki). Cserébe szokott adni kaját :D Én fontosnak tartom a jó kapcsolat fenntartását a bérlők és főbérlők között. Inkább ez mint hogy fújjanak rám és alig várják hogy leteljen a szerződés. Pont ezért fizetnek mindig időben és nem kummantanak amikor megkérdezem hogy minden rendben van-e a lakással, mert sokkal nagyobb kárt tudnak okozni ha probléma van, de nem értesítenek/nem kezelik a problémát.
2023. okt. 21. 16:41
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Irigylem a saját lakással rendelkezőket, jó dolgukban már nem tudnak mit kezdeni magukkal.😁

De hogy válaszoljak is, add ki 260-ért a lakásod, majd vegyél ki 130-ért egy garzont. Menj el 4 vagy 6 órába dolgozni, a maradék idő mehet önfejlesztésre, a kiesett pénz meg pótlódik a lakbérből.

2023. okt. 21. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!