Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Azért ez kicsit tré nem?

Azért ez kicsit tré nem?

Figyelt kérdés
Megváltozott munkaképességű vagyok, szívbetegség, pacemakerem van és volt egy szívelégtelenségem amiből felgyógyultam. Van némi tikkem is ami változó. Viszont jó fizikai állapotban vagyok, heti 5x végzek súlyzós edzést amire kardiológus rábólintott, azt mondta nyugodtan limitek nélkül, tévhitekkel ellentétben nem veszélyes a fizikai aktivitás ezekkel a problémákkal. Bizonyított tény hogy a súlyzós edzés jóval nagyobb stressz a szervezetnek mint bármelyik fizikai munka, heti 5x járok és elég sok hosszútávó sétát is végzek. Dinnyés ládákat is pakoltam régebben, végeztem ilyen olyan fizikai melót ahol nem volt vizsgálat, csak ez ritka. Eltudnám végezni a fizikai melót csak nyilván nem vállalja a munkáltató a felelősséget, ha nincs alkalmassági vállalom magamért. Jelenleg csak portás vagyok ami baxot keveset fizet, amíg képzem magam szellemileg jó lenne valami más.. 23f
2023. okt. 15. 22:04
 1/9 anonim ***** válasza:
77%
nézőpont kérdése. más még egy ilyen munkalehetőségnek is örülne is megbecsülne
2023. okt. 15. 22:08
 2/9 A kérdező kommentje:
Egymagam élek szóval 240 eléggé kevés.
2023. okt. 15. 22:10
 3/9 anonim ***** válasza:
89%

És az alkalmasságin elbuksz?

Csak mert azért vagy megváltozott munkaképességű, nem pedig... nemtom... munkátlanított, hogy kapj egy státuszt a munkában, de attól még lehetsz alkalmas.

Pl orvosi papírt is vihetnél róla az üzemorvosnak, hogy könnyű fizikai munkát gond nélkül végezhetsz.

2023. okt. 15. 22:15
 4/9 A kérdező kommentje:
3.Sterillizálós munkán utasítottak el ez miatt, pedig eltudnám végezni, valamit majd kitalálok.
2023. okt. 15. 22:16
 5/9 A kérdező kommentje:
Arra gondoltam hogyha felhozom a fizikumom látványosan akkor érteni fogják hogy gond nélkül alkalmazhatnak.
2023. okt. 15. 22:25
 6/9 anonim ***** válasza:
70%
De ez nem látvány kérdése, full jól kinéző sportolók is lazán belehaltak már egy szívrohamba. Inkább tanulj valamit, hogy ne kelljen fizikai melósnak lenned.
2023. okt. 15. 22:46
 7/9 A kérdező kommentje:
6.Amíg tanulok addig élni kell valamiből.
2023. okt. 15. 22:47
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Ameddig tanulsz, addig kibekkeled valahogy havi 240-ből. Esetleg alkalmi melókat is elvállalsz mellette.
2023. okt. 16. 10:20
 9/9 anonim ***** válasza:

De, szerintem igazad van, elég tré.

Én teljesen egészséges vagyok, de mivel nőnemű, eleve ki van zárva, hogy felvegyenek olyan munkára, ahol 20 kilónál nehezebbet kell emelni, erről törvény van. Aki fogalmazta a törtvényt, szerintem még életében nem látott nőt, hát egy heti nagybevásárlás, vagy egy kisgyerek kb. 20 kiló, és minden további nélkül elbírjuk akár egyszerre mindkettőt is. Jelenlegi munkám könnyű fizikai munka és szellemi munka kombinációja, de mikor szarabbul álltam anyagilag, másodállásként szívesen vállaltam volna fizikai munkát egy kis plusz pénzért, és sehová nem vettek fel, viszont kiváltottam a katát, és nekiálltam biciklivel kaját szállítani.

Nem írtad, hány éves vagy, de ha tanulsz a mostani munkád mellett, esetleg diákmunka nem jöhet szóba? Én sokáig dolgoztam egyetem mellett back office-ban adminisztrátorként, egész jól fizetett, és bár volt orvosi alkalmassági, nem hiszem, hogy bármi is kizáró tényező lett volna, volt evészzavaros, cukorbeteg, szorongó meg mozgáskorlátozott munkatársam is. De elég régen volt már, és úgy emlékszem, hogy a diákszövvetkezetnél, ami "kölcsönadott" annak a cégnek, volt életkorbeli limit, tehát csak fiatalokat alkalmaztak. Vagy, ha diákszövetkezethez nem is jelentkezhetsz, akkor bármi egyszerűbb irodai munka, amihez elég egy érettségi, meg némi számítógépes ismeret?

2023. okt. 16. 15:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!