Azért ez kicsit tré nem?
És az alkalmasságin elbuksz?
Csak mert azért vagy megváltozott munkaképességű, nem pedig... nemtom... munkátlanított, hogy kapj egy státuszt a munkában, de attól még lehetsz alkalmas.
Pl orvosi papírt is vihetnél róla az üzemorvosnak, hogy könnyű fizikai munkát gond nélkül végezhetsz.
De, szerintem igazad van, elég tré.
Én teljesen egészséges vagyok, de mivel nőnemű, eleve ki van zárva, hogy felvegyenek olyan munkára, ahol 20 kilónál nehezebbet kell emelni, erről törvény van. Aki fogalmazta a törtvényt, szerintem még életében nem látott nőt, hát egy heti nagybevásárlás, vagy egy kisgyerek kb. 20 kiló, és minden további nélkül elbírjuk akár egyszerre mindkettőt is. Jelenlegi munkám könnyű fizikai munka és szellemi munka kombinációja, de mikor szarabbul álltam anyagilag, másodállásként szívesen vállaltam volna fizikai munkát egy kis plusz pénzért, és sehová nem vettek fel, viszont kiváltottam a katát, és nekiálltam biciklivel kaját szállítani.
Nem írtad, hány éves vagy, de ha tanulsz a mostani munkád mellett, esetleg diákmunka nem jöhet szóba? Én sokáig dolgoztam egyetem mellett back office-ban adminisztrátorként, egész jól fizetett, és bár volt orvosi alkalmassági, nem hiszem, hogy bármi is kizáró tényező lett volna, volt evészzavaros, cukorbeteg, szorongó meg mozgáskorlátozott munkatársam is. De elég régen volt már, és úgy emlékszem, hogy a diákszövvetkezetnél, ami "kölcsönadott" annak a cégnek, volt életkorbeli limit, tehát csak fiatalokat alkalmaztak. Vagy, ha diákszövetkezethez nem is jelentkezhetsz, akkor bármi egyszerűbb irodai munka, amihez elég egy érettségi, meg némi számítógépes ismeret?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!