Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogyan utáljam kevésbé a...

Hogyan utáljam kevésbé a munkahelyemet és a légkört?

Figyelt kérdés

Irodában dolgozom, hatan vagyunk együtt egy helyen. Összesen 300 főt foglalkoztat a cég, nekem a másik 5-tel kell szorosabban együttműködni, de nem igazán hagyják. Fél éve vagyok a cégnél, az elején nagyon örültem ennek az öt kollégának, mert lelkesnek, kedvesnek, segítőkésznek tűntek. Fél év alatt rájöttem, ez csak az álca. Információt tartanak vissza, ami lehet nem szándékos, de az én munkámat nagyban nehezíti. Egy felettes alá tartozunk, aki home office-ban van, és kizárólag az egyikünkkel (egy bizonyos személlyel) hajlandó beszélni, ő meg vagy továbbadja, vagy nem, amiről szó volt. Persze az nagyon megy, hogy "ezt már rég meg kellett volna csinálni" olyan dolog esetén, amit az előző öt percben tudtam meg.

A céget alapvetően kedvelem, és a munkaköröm is nagyon érdekesnek hangzott, amikor jelentkeztem és felvettek. Jelenlegi helyzetemben nem tehetem meg, hogy váltok munkahelyet, ezt kéne megpróbálni elviselni. Létezik erre valami trükk?

2023. okt. 13. 06:26
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
#10 Pontosan így van. Baromi könnyű azt írni, hogy "hát akkor költözz el", de ezer oka lehet, hogy valaki nem tud elköltözni a lakhelyéről. Arra meg végképp nem mindenkinek van lehetősége, hogy mindent és mindenkit hátrahagyva külföldre menjen.
2023. okt. 19. 07:42
 12/17 anonim ***** válasza:
#11: fiatalként az elsődleges ok, hogy nem tudsz. Ha nincs külföldi kapcsolat vagy nincs ambíciód arra, hogy külföldre költözz, akkor az sem olyan egyszerű. Vagyis keresel a lakóhelyed környékén munkát, hogy legyen pénzed. Ha szerencséd van, és a szüleid eltartanak, akkor akár 100%-ot félre tudsz tenni, ebből félév alatt összejöhet annyi, hogy bárhová elmehetsz egy olcsóbb albérletbe VISZONT pályakezdőként félév még nem akkora tapasztalat, hogy bármit is tudj kezdeni vele, és jó eséllyel örülsz, hogy legalább találtál munkát, mert mindenhova minimum 3 év tapasztalattal keresnek embert. Úgy döntesz, hogy maradsz tapasztalatot gyűjteni. Talán lesz egy párkapcsolatod (ha addig még nincs), ami szintén meg fogja nehezíteni a dolgokat, mert ha mentek, akkor úgy szép, ha ketten mentek. Ketten már bátran ki fogtok tudni csengetni egy albérletet, viszont innentől már 2 embernek kell munkát találni, ami megint nem egyszerű, ugyanis ha nem vagytok ott, ahová mennétek, és úgy kerestek munkát, azt nem szeretik a munkáltatók, mert bizonytalanra nem adnak. Ahogy ti sem akartok addig albérletet venni, amíg nincs munkátok. Bekerültök egy patthelyzetbe, végül úgy döntötök, hogy maradtok, mert legalább van biztos munkátok, és vége a történetnek.
2023. okt. 19. 07:56
 13/17 anonim ***** válasza:
24%
#10 én egyedül jöttem ki külföldre is, és nem volt tele milliókkal a zsebem. Vannak emberek, akik csak nyavalyogni szeretnek, de változtatni képtelenek. Hát azok így jártak. A siker senkinek nem hullik az ölébe.
2023. okt. 19. 14:00
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Azt ugye tudod, hogy annak, hogy valaki nem tud külföldre menni dolgozni, nem csak anyagi okai lehetnek, illetve nem feltétlen arról van szó, hogy csak nyavalyog, de nem tesz semmit!? Lehet, hogy menne ő, de nem tud. Csak egy példa, van esetleg egy beteg hozzátartozója, akit nem akar magára hagyni. Nem kell hozzá sok ész, hogy az ember néhány példát önmagától is fel tudjon hozni.

Senkinek nem egyszerű az élete, van akinek több gond jutott, van, akinek kevesebb, de ne ítélkezzünk!

Gondolom, neked is volt olyan tényező, amiért inkább maradtál volna, de végül amellett döntöttél, hogy mész. Ha volt ilyen, akkor ezért lehetnél picit megértőbb másokkal. Ha pedig semmi vesztenivalód nem volt azzal, hogy kimentél, akkor meg marha könnyű magas lóról beszélni.

2023. okt. 19. 14:56
 15/17 anonim ***** válasza:
32%
#14 jó most engedjük el a külföld témát, de abban mi gátol valakit, hogy simán munkahelyet váltson? Országon belül. Gondolom a kérdező nem egy kietlen tanyán él, ahol ne lenne más lehetőség. F*szom szenvedne egy olyan helyen, ami nem tetszik. Az ilyen embereket tényleg sose fogom megérteni, de mindenki úgy rontja el az életét, ahogy akarja xd
2023. okt. 19. 17:20
 16/17 anonim ***** válasza:

#15: sok esetben az gátol, ami pl. páromat is anno: 2 diplomája van, de kénytelen volt vidéken közmunkásként szopni 2 évig, mert nem volt pénze felköltözni Pestre, a lakóhelyünk környékén meg nem igazán van érdemi, szellemi munkalehetőség. Jelentkezett ő Pestre, interjúra is hívták, de egyrészt nevetséges, amikor Pesten rosszabb körülmények közt annyit akarnak adni, mint vidéken ugyanazért a munkáért (keveset), másrészt ha van a munkára helyi jelentkező, akkor nem a vidékit fogják előnyben részesíteni. Nem csak 200, de 20km-el arrébb is ez a helyzet, hogy ha nem ott laksz a munkahely szájában, már hátránnyal indulsz. Amíg közmunkás volt, nagyon sok helyen próbálkozott, és az esetek többségében ez volt a probléma, hogy nem helyi lakos vagy az, hogy nincs munkatapasztalata, mert mégis honnan lenne, ha pályakezdő...?

Szóval amíg nem kerülsz ilyen helyzetbe, addig valóban nem fogod megérteni az ilyen embereket, de hidd el, hogy az esetek többségében az emberek nem azért nem váltanak, mert jól esik szopni meg panaszkodni, hanem azért, mert félnek attól, hogy mi van ha rosszabb lesz. Amíg egyedül vagy, nincs rá pénzed, miután lesz valakid, meg már nem léphetsz csak úgy A-ból B-be, hogy majd lesz valami.

2023. nov. 6. 11:30
 17/17 anonim ***** válasza:

#16 Pontosan!

8 évvel ezelőtt olyan helyen dolgoztam, ahol 160 ezret kerestem. Ez éppen arra volt elég, hogy hó végéig kihúzzam valahogy, félretenni sosem tudtam. Nulla megtakarítással esélyem sem volt másik helyet keresni, mert még egy hét kiesés is hazavágott volna. (Budapestről beszélünk). Hozzáteszem, sajnos önbizalmam sem igazán volt, féltem, hogy máshova nem kellenék. Aztán megismerkedtem a párommal, aki folyamatosan rágta a fülem, hogy ennél sokkal többre vagyok képes és hogy ne féljek váltani, mert ennél csak jobb lehet. Felajánlotta azt is, hogy átsegít azon az időszakon, amíg találok másik helyet. Nem akartam elfogadni, ezért abban egyeztünk meg, hogy ad 100 ezer forintot és ha találok másik munkát, megadom, amikor tudom. Nem kellett sokáig várni, mert leköltöztem hozzá megyeszékhelyre és nagyon hamar találtam új munkát (ugyanabban a munkakörben) ahol dupla annyit kerestem, mint az eredeti helyen és már az első hónapban vissza tudtam neki adni a pénzt. Ha nincs a párom, talán még most is ott senyvedek, mert pénzhiány miatt nem mertem volna önállóan lépni.

Ne ítéljünk el senkit, minden élet egyedi, nincs két egyforma életút.

2023. nov. 6. 15:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!