Hogyan utáljam kevésbé a munkahelyemet és a légkört?
Irodában dolgozom, hatan vagyunk együtt egy helyen. Összesen 300 főt foglalkoztat a cég, nekem a másik 5-tel kell szorosabban együttműködni, de nem igazán hagyják. Fél éve vagyok a cégnél, az elején nagyon örültem ennek az öt kollégának, mert lelkesnek, kedvesnek, segítőkésznek tűntek. Fél év alatt rájöttem, ez csak az álca. Információt tartanak vissza, ami lehet nem szándékos, de az én munkámat nagyban nehezíti. Egy felettes alá tartozunk, aki home office-ban van, és kizárólag az egyikünkkel (egy bizonyos személlyel) hajlandó beszélni, ő meg vagy továbbadja, vagy nem, amiről szó volt. Persze az nagyon megy, hogy "ezt már rég meg kellett volna csinálni" olyan dolog esetén, amit az előző öt percben tudtam meg.
A céget alapvetően kedvelem, és a munkaköröm is nagyon érdekesnek hangzott, amikor jelentkeztem és felvettek. Jelenlegi helyzetemben nem tehetem meg, hogy váltok munkahelyet, ezt kéne megpróbálni elviselni. Létezik erre valami trükk?
Gondold azt, hogy lehet, hogy a másik sem lenne jobb. Aztán amikor úgy adódik, és a helyzet változatlan, nézelődj másik munka után.
Párom egy bő 500 főt foglalkoztató cégnél dolgozik, hasonló leosztásban, mint ti: irodán van 8 nő. Ezeknek kéne együtt dolgozni, és elméletileg ugyanazokat a feladatokat ellátni úgy, hogy 8-ból 2 főnök, 4 nyalja annak a 2-nek a seggét, 2 meg elkülönülve, egy másik helyiségben végez olyan plusz munkát is, amit a többi 6 nem hajlandó megcsinálni, mert összetettebb, és mert nem értenek hozzá (annak ellenére, amit mondtam: ugyanaz a munkaköre mindegyiknek + a főnököknek az egyéb, magasabb szintű dolgaik).
Folyamatosan pletykálnak, mindenkit mindenkivel kibeszélnek a háta mögött, a 4-es csapat panaszkodik a főnöknek, hogy mennyi munkájuk van, miközben van idő egész nap magántelefonálgatni, meg sötét monitor előtt telefont nyomkodni. A 2 fős csapatnak több munkája van, csak mivel nem szoktak nyíltan panaszkodni a főnököknek, így nincs. Ezért gyakran vannak cseszegetve, hogy besegíthetnének a többieknek, mert el vannak havazva, annak ellenére, hogy ugyebár nincs miben besegíteni, mert annyian simán megoldják a saját dolgukat... Amikor a 2 fős csapatnak már (ingyen) túlórázni kellett, hogy határidőre kész legyenek, a többi 6 ahelyett, hogy besegített volna, még fel voltak háborodva, hogy biztos a hónap dolgozója címre pályáznak.
Szóval itt az emberi genyósággal van a probléma, és ez elsősorban női dolgozók közt figyelhető meg, ahol csak nő van, vagy nagy többségben nő.
Ha létezik is rá valami trükk, még nem találták meg :D Annyit tudsz tenni, hogy felvázolod a problémáidat a ho-s felettesnek, és ha semmi nem változik, de amúgy magát a munkát, amit végzel nem utálod, akkor megpróbálod ezeket lenyelni. Viszont lehet érdemes lenne ettől függetlenül a környéken új munkát keresni, és ha akad, akkor lépni.
"olyan helyen ne maradj, ahol nem érzed jól magad. Nem éri meg. Van kismillió másik munkahely, úgyis fogsz jobbat találni"
Ezzel csak részben értek egyet. Tény, hogy egy mérgező munkahely borzalmas, de ne túlozzunk, hogy kismillió másik munkahely van, mert ez nem igaz. Nagyon nem mindegy, hogy melyik régióban dolgozik az ember és milyen területen.
Köszönöm a válaszokat!
A főnöknek már szóltak a többiek, hogy írásban adjon utasítást, de ez nem tetszett neki, szerinte bőven elég, ha telefonon egyeztet valamelyikünkkel (azaz azzal az egy emberrel).
Sajnos a kismillió munkahelyet nem látom reálisnak, fiatal vagyok, nincs túl sok tapasztalatom, nagyon kevés fizetésért tudnék máshova menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!