Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit csinálhatnék?

Mit csinálhatnék?

Figyelt kérdés

Kis városban élek, környéken semmi munkalehetőség.

12 órában dolgozom egy boltban évek óta.

Kezd kicsit elegem lenni, hogy semmi szabadidőm nincs.

Pl.: szeretnék táncra járni ami hétfőnként van 18:30tól. De nem tudok mert dolgozom.

Szeretnék hétvégén ide menni, oda menni. Barátaim csak hétvégén érnek rá, párom is. Alig tudok velük is lenni.

Kicsit már ki vagyok borulva.

Max gyárba tudnék elmenni 2 műszakban és ott is menni kell szombaton, tehát ugyan ott vagyok.

Páromat ide köti a munkája, nem tudunk innen elmenni, közelben nincs nagy város.

Csinálok most egy sulit (ped.aszisztens) bár azzal se hallottam még elhelyezkedni senkit, inkább közmunkásokat alkalmaznak.

Van egy-két jobb munkahely nem mondom, hogy nem. De azok már mind be vannak töltve és ha üresedés is lenne, protekcióval lehet csak bekerülni.

Szóval tényleg ennyi lenne az életem? 24 évesen..semmi szórakozási lehetőség csak a meló, szabadnapokon (ami általában hétköznap 2-3 nap) meg a háztartás, ügyek intézése.

Én nem szeretnék innen elmenni, itt nőttem fel, itt a családom, szeretem a környéket.

És mivel 7 éve együtt vagyok a párommal, nem szeretnék nélküle élni mondjuk egy vidéki meló és csak hétvégén haza jönni..

Úgyhogy elég kilátástalan valaki help pls 😀

2023. okt. 12. 00:58
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Sajnálom a helyzeted. Ha a költözés nem opció, akkor a melóhelyen kell módosítani. Ha konkrétan ez az egy tánc van, amire mennél azért azt meg lehet beszélni, hogy a beosztás úgy legyen megcsinálva, hogy odaérj.
2023. okt. 12. 06:24
 2/14 anonim ***** válasza:
38%
Netes meló, tartalomgyártás, stb. Ha lány vagy, akkor jobb eséllyel indulsz.
2023. okt. 12. 07:08
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, az életed a saját kezedben van. Most egy olyan helyen élsz, ahol nincs jó meló. És nincs annak megfelelő sem, amit tanulsz. Ha itt maradsz, akkor sajnos ez marad, ami van.

Természetesen el is költözhetsz, kereshetsz máshol melót, olyat amit szeretsz, normális munkaidővel. Mehetsz mellette táncolni meg ahova szeretnél. Rajtad áll.

Te egyelőre az elsőt választod.

2023. okt. 12. 07:18
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, mi számítana közeli nagyvárosnak, de a távot sem tudjátok "felezni"?

Azaz mi lenne, ha kerestek egy helyet, ahonnan a párod is be tud még viszonylag normális idő alatt érni a munkába, te pedig egy másik városba valami jobb munkahelyre? Ahonnan még a család is elérhető...

Ennyit a párod is megtehet érted, hogy ne égj ki ilyen fiatalon...

Neki elmondtad már, hogy mi zavar? Hátha neki van valami ötlete, a helyzeteteket/lehetőségeiteket is vágja, téged is jobban ismer, magáról is jobban tudja, hogy mi fér bele...

Remélem találtok megoldást, mert ez így elég rosszul hangzik, fiatalon én nem bírtam volna így élni (és most sem).

2023. okt. 12. 07:57
 5/14 anonim ***** válasza:

Pedig itt költözés lesz a megoldás, mert ez így nem élet, hacsak nem tanulsz valamit amivel akár otthonról is dolgozhatsz, habár az évek.

Előző amúgy jól írja, egy köztes hely jó lenne szerintem, beszélj erről a pároddal.

2023. okt. 12. 08:47
 6/14 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy itt a házunk is ami éppen felújítás alatt áll. Már ígyis sok pénzt öltünk bele, ha gyerekek lennének meg egyszerűbb lenne, hogy mindkettőnk szülei itt élnek.
2023. okt. 12. 09:02
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
6: mégegyszer, a te döntésed. De azzal, hogy ott újítjátok a házat, csak bebetonozzátok magatokat a jelenlegi helyzetbe. Addig könnyebb váltani, amíg még nincs gyerek.
2023. okt. 12. 09:42
 8/14 Shaddark ***** válasza:

Az állás szerencse kérdése is.

Ha így áll a dolog, szerintem a legcélszerűbb (mert azt levettem hogy nem fogsz költözni) hogy vársz az alkalomra amikor összejöhet.

Ami nem egyszerű, az emberek 70%a ilyenkor egy hónapig aktív, aztán elfogy a lelkesedés és feladja a nélkül hogy tudatosodna benne.

Nézegesd az álláshirdetéseket, beszélj ismerősökkel, ki milyen lehetőségről hallott, szólj nekik hogy te kegyél az első akinek szólnak ha van valami számodra kedvező állás.

És ne add fel. ha kell hónapokig foglalkozz vele minimum heti 2-3 alkalommal.

A szerencse annyira nem vak mint sokan gondolják, aki tesz érte azt hamarabb a kegyeibe fogadja.

2023. okt. 12. 10:05
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj,hogy nem mersz váltani. A megszokott komfortzónádból nem mersz kilépni. Pedig ha tovább lépnétek pl egy nagyobb városba,ahol van megfelelő munkahely a számodra,idővel lehet belátnád,hogy jól döntöttél. Napi 12 óra munka mellett nincs életed. Ha gyerek lesz,akkor ennyit nem is nagyon tudsz majd dolgozni.
2023. okt. 12. 10:24
 10/14 A kérdező kommentje:

A párom nem egy alkalmazott hanem saját földjeik vannak itt. Azokat művelik és amit termelnek viszik fel mindennap a nagybanira. Az apja alkalmazottja ha úgy nézzük. De ha az apja már nem fogja bírni ő viszi tovább a vállalkozást.

Ezért neki itt a jövője is biztos nem fog elköltözni innen. Ezzel nagyon sok pénzt keres nem csak magának a családjának is. Buta döntés lenne ha elmenne innen.

2023. okt. 12. 16:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!