Mi alapján választanátok munkahelyet?
Két informatikai cégtől kaptam állásajánlatot. Egyiknél kimagasló a fizetés, viszont egyéb juttatások terén szinte semmi. Másiknál sokkal alacsonyabb a fizu, de annyi egyéb juttatást adna (Szép kártya, utazási kedvezmény, ruhapénz stb.), hogy végeredményben felülmúlja az első cég magas fizetését.
Egyebekben: munkaidő, rugalmasság, stb. szinte ugyanaz.
Le lehet downvoteolni, de a pénz csak a sokadik szempont, ami alapján választanék.
Milyen az iroda? mennyi a ho? Milyen közel van az iroda? Milyen a két cég? nemzetközileg mennyire ismertek? Milyen lehetőségeid vannak a cégnél mondjuk 5 éves távlatban? Külföldi lehetőség melyiknél adott inkább? Milyen munkaeszközt adnak?
Nem hiszem, hogy ugyan olyan lenne a két cég.
Egyébként a második, ha az több, bár a ruhapénzt nem értem pontosan hogy működik, mit jelent.
Attól függ, hogy milyen élethelyzetben vagy.
Általában junior poziknál sokkal fontosabb a fejlődési lehetőség és a releváns tapasztalatszerzés, mint a pár tízezer forint bruttó bérkülönbség.
De nyilván élethelyzettől is függ. Én pl. jelenleg olyan cégnél vagyok, amelyik juttatásokban sokkal erősebb, mint konkrét bruttó bérben, (pl. céges kocsi, benzinkeret, szép kártya, egészségbiztosítás, sportolási lehetőség, stb.) és nekem jó így, mert kihasználom a juttatásokat, és sokszor ez kényelmesebb, mintha nekem kellene megszervezni pl. a saját kocsi szervizét, vagy az orvoshoz menetelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!