Ha egy állásra 1 db jelentkező van mindössze és az mindenben megfelel a kiírásnak DE a főnöknek nem szimpi-megengedheti a cég magának a luxust hogy csak ezért ne vegyék fel?
1 db jelentketző senki más nem jönne , ez az 1 mindenben megfelel az elvárásoknak és jönne is de a főnöknek "nem szimpi" na de más jelentkező meg nincs.
megteheti hogy nem veszi fel?
"helyette az folyik hogy bérembert rendel kb 2x annyiért mint amennyit az kapna akit nem vesz fel.... mert fő a jó gazdálkodás--- miért költsünk X ft-to mikor elszórhatunk 2x ft-ot ugyanarra... jóvanazúgy nem?"
. Ja, persze, megint a mindentudó munkaerővel van dolgunk... csak azt nem értem, hogy neked nem k*rvára mindegy, hogyan gazdálkodik a cég?
Egyébként a kiszervezés megy opexbe, könnyebb a büdzsével tervezni. Csak kiteszik, ha már elfogyott a nafta, míg az állandó munkaerőnek meg még végkielégítést is kell fizetni. Szóval ez nem olyan fekete-fehér.
"Na ! várom!"
. Várhatod is, Te kis csinovnyik. Hogy bírtad a nyári szünetet?
"meg még végkielégítést is kell fizetni. "
min. 3 év munkaviszony után... 1 szaros hónapot... csődbe ne menjen...
Van, kb 1 hónapja hirdettek egy állást amire július végén jelentkeztem.
Ott megtudtam, lett volna jó jelölt már 3 hónapja is, csak bevezettek néhány hét hiring freeze-t amit az illető hölgy nem várt ki.
Az elejétől fogva szimpatikus voltam nekik, leginkább mert pont ugyanazt csináltam eddig is ami a kiírásban szerepelt.
Szóval meg is volt 2 jó interjúköröm, a másodiknál már érződött a kémia.
Utána 1 hónapon át túráztattak, többek között olyan arcok faggattak órákon át akikről szó nem volt az elején, azt se tudtam hogy kik, 2 germán.
Azt akarta mindenáron tudni az Údó meg a Jürgen hogy miért váltottam 1-2-3 évente munkahelyet és hogy lehet-e rám komoly, egyéni döntéseket bízni...
Lehet a p*csákat lehet, multi szolga vagyok... 😀 Ezt nem mondtam de ki volt írva az arcomra.
Szóval nekik nem voltam szimpatikus, ha jól látom azóta is megy a keresés, ha jól számolom fél éve. Linkedin szerint 20-an jelentkeztek, egyéb forrásokkal együtt lehet az 50 is...
Újabb 50 cv átnyálazása a hr-en, időpontegyzetések, interjúkörök...
Mindezt egy nyomorult nettó 450-es melóért.
Ja, ha találnak 10 éveket ugyanott ledolgozó, egyéni döntéseket hozó seniort 450-ért.
Nem fognak de nekik mindent megér még a reménye is hogy találjanak olcsó ám kvalifikált droidot. Akár azon az áron is hogy nincs betöltve a hely...
Természetesen meg.
Én inkább hagyok egy pozit betöltetlenül még egy ideig, minthogy olyan embert vegyek fel akivel ilyen-olyan okokból nincs kedvem együtt dolgozni, vagy nem látom megfelelőnek a csapatba, munkakörbe, stb.
Üdv: egy "főnök" (tulajdonos & ügyvezető)
", vagy nem látom megfelelőnek a csapatba"
semmiféle csapat nincs itt itt minimálbéres savanyújóskák vannak akik 1 okból vannak itt: mert sehova máshova nem kellenek.. ennyi.
és ha netán mégis adódik valami akár 5000 ft-tal többért már léptek is le. ez egy ilyen hely.
A fonok donti el, hogy alkalmaz-e vagy sem.
Gondolj mar a helyeben, ha tied a ceg, megkockaztatnad a penzt egy tapasztalatlanra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!