Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ha egy állásra 1 db jelentkező...

Ha egy állásra 1 db jelentkező van mindössze és az mindenben megfelel a kiírásnak DE a főnöknek nem szimpi-megengedheti a cég magának a luxust hogy csak ezért ne vegyék fel?

Figyelt kérdés

1 db jelentketző senki más nem jönne , ez az 1 mindenben megfelel az elvárásoknak és jönne is de a főnöknek "nem szimpi" na de más jelentkező meg nincs.

megteheti hogy nem veszi fel?

2023. okt. 8. 09:48
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
96%
Persze, hogy megteheti. Amíg nem jelentkezik számára szimpatikus jelentkező, addig a többi ott dolgozóra osztja ki a munkát. Ez mindenhol így működik. Már rég összeomlott volna a társadalmunk, ha egy cég tönkre tudna menni attól, hogy 1 pozíció nincsen betöltve. :D
2023. okt. 8. 09:58
 12/32 anonim ***** válasza:
100%

"helyette az folyik hogy bérembert rendel kb 2x annyiért mint amennyit az kapna akit nem vesz fel.... mert fő a jó gazdálkodás--- miért költsünk X ft-to mikor elszórhatunk 2x ft-ot ugyanarra... jóvanazúgy nem?"

. Ja, persze, megint a mindentudó munkaerővel van dolgunk... csak azt nem értem, hogy neked nem k*rvára mindegy, hogyan gazdálkodik a cég?

Egyébként a kiszervezés megy opexbe, könnyebb a büdzsével tervezni. Csak kiteszik, ha már elfogyott a nafta, míg az állandó munkaerőnek meg még végkielégítést is kell fizetni. Szóval ez nem olyan fekete-fehér.

2023. okt. 8. 09:59
 13/32 anonim ***** válasza:
86%

"Na ! várom!"

. Várhatod is, Te kis csinovnyik. Hogy bírtad a nyári szünetet?

2023. okt. 8. 10:00
 14/32 A kérdező kommentje:

"meg még végkielégítést is kell fizetni. "

min. 3 év munkaviszony után... 1 szaros hónapot... csődbe ne menjen...

2023. okt. 8. 10:03
 15/32 anonim ***** válasza:
50%
Sajnos megteheti. Megválaszthatja, hogy kivel dolgozna szívesen, illetve kivel nem. Te sem kerülgetnél napi szinten x órában olyan embert, akit valamiért problémásnak vélsz - és felesleges eljátszanod itt, hogy igen, mert nem!
2023. okt. 8. 10:07
 16/32 anonim ***** válasza:
51%

Van, kb 1 hónapja hirdettek egy állást amire július végén jelentkeztem.

Ott megtudtam, lett volna jó jelölt már 3 hónapja is, csak bevezettek néhány hét hiring freeze-t amit az illető hölgy nem várt ki.

Az elejétől fogva szimpatikus voltam nekik, leginkább mert pont ugyanazt csináltam eddig is ami a kiírásban szerepelt.

Szóval meg is volt 2 jó interjúköröm, a másodiknál már érződött a kémia.

Utána 1 hónapon át túráztattak, többek között olyan arcok faggattak órákon át akikről szó nem volt az elején, azt se tudtam hogy kik, 2 germán.

Azt akarta mindenáron tudni az Údó meg a Jürgen hogy miért váltottam 1-2-3 évente munkahelyet és hogy lehet-e rám komoly, egyéni döntéseket bízni...

Lehet a p*csákat lehet, multi szolga vagyok... 😀 Ezt nem mondtam de ki volt írva az arcomra.

Szóval nekik nem voltam szimpatikus, ha jól látom azóta is megy a keresés, ha jól számolom fél éve. Linkedin szerint 20-an jelentkeztek, egyéb forrásokkal együtt lehet az 50 is...

Újabb 50 cv átnyálazása a hr-en, időpontegyzetések, interjúkörök...

Mindezt egy nyomorult nettó 450-es melóért.

Ja, ha találnak 10 éveket ugyanott ledolgozó, egyéni döntéseket hozó seniort 450-ért.

Nem fognak de nekik mindent megér még a reménye is hogy találjanak olcsó ám kvalifikált droidot. Akár azon az áron is hogy nincs betöltve a hely...

2023. okt. 8. 10:08
 17/32 anonim ***** válasza:
76%

Természetesen meg.

Én inkább hagyok egy pozit betöltetlenül még egy ideig, minthogy olyan embert vegyek fel akivel ilyen-olyan okokból nincs kedvem együtt dolgozni, vagy nem látom megfelelőnek a csapatba, munkakörbe, stb.

Üdv: egy "főnök" (tulajdonos & ügyvezető)

2023. okt. 8. 10:20
 18/32 A kérdező kommentje:

", vagy nem látom megfelelőnek a csapatba"

semmiféle csapat nincs itt itt minimálbéres savanyújóskák vannak akik 1 okból vannak itt: mert sehova máshova nem kellenek.. ennyi.

és ha netán mégis adódik valami akár 5000 ft-tal többért már léptek is le. ez egy ilyen hely.

2023. okt. 8. 10:23
 19/32 anonim ***** válasza:
95%
Siman. Mi is inkabb melozunk tobbet, minthogy elviseljunk olyat akit nem birunk. Szerencsere beleszolhatunk kit tartsunk meg
2023. okt. 8. 10:24
 20/32 anonim ***** válasza:
77%

A fonok donti el, hogy alkalmaz-e vagy sem.

Gondolj mar a helyeben, ha tied a ceg, megkockaztatnad a penzt egy tapasztalatlanra?

2023. okt. 8. 10:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!