Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ebben miert en lennek a hibas?

Ebben miert en lennek a hibas?

Figyelt kérdés

Pincérnek tanulok,es egy lezserebb etteremben vagyok gyakorlaton.

Ma bejott egy tarsasag en meg eppen a poharakat torolgettem. Az ujoncok leginkább kisebb dolgokat szoktak csinalni,mivel noobok vagyunk meg rendes felszolgalasban,de mivel az ott dolgozok elfoglaltak voltak,emiatt inkabb elvezettem oket egy asztalhoz,hogy ne alljanak egy helybe,mint egy f*sz,aztan ram is parancsolt egy fopincer,hogy vigyek nekik etlapot.

Mondom oke,kiviszem az etlapot,megkerdeztem fogyasztanak-e valami innivalot,az egyik vendeg kert egy gyombert,a masik meg egyszervsak belekerdezett a helyi specialitasokba,borokban. Alig tudtam valaszolni valamit,kozoltem veluk,hogy en tanulo vagyok itt gyakorlaton,ezzel kapcsolatban sok mindent nem tudok,de a fonokom errol tobbet tud,eppen jott is ide hozzank. Erre leszidott meg lesemmirekellozott ott mindenki elott, hogy mi az,hogy ilyeneket nem tudok,lejaratom az egesz ettermet meg ot,meg h ez tiszta gaz volt.

Miert lenne az? Nem tudtam ezzel kapcsolatban valaszolni,ezert ide hivtam egy felettest,foleg h tanulo vagyok itt csak 1 honapja. Aztan ide jott hozzám megint,es normalis hangnembe kozolte velem korrekten,hogy nem akart ezzel megbantani,de ilyeneker ne csinaljak,hogy kimegyek a vendeghez anelkul,hogy tudnam az etterem menujet.

Oke,bekell magolni azt,tudni kell azt tudom en (mielott ezzel jottok es emiatt lelinkeztek),de annyival,hogy nem tudtam egy kerdesre valaszolni es odahivtam a felettesemet,ezzel miert jaratnam le ot az egesz etteremmel egyutt meg mi olyan dolog van ebben,hogy egy kesz pataliat kell csapni ott mindenki elott?

Konyorgom,tolem nagyobb hibakat is vetettek emberek munkahelyeken,pl amikor egy pincer leejt egy poharat,vagy kesik a busz/vonat,vagy megserul egy csomag,vagy joval kesobb hoznak ki egy rendelest. Na azokat is akkor szidjak le nyilvanossag elott meg kapjon mindenki agyf*szt. Nem tudom en ugyan mi olyan nagy eget rengeto dolgot tettem.

2023. okt. 7. 19:24
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Bocsi,a helyesirasi hibakert csak telon,levagyok merulve es sietek az irassal.
2023. okt. 7. 22:29
 12/16 anonim ***** válasza:
76%
Nalunk multkor hibazott vmi 20 eves "felszolgalo" es a mento vitte el a gyereket allergia miatt 🤷
2023. okt. 8. 10:42
 13/16 A kérdező kommentje:

O is kapott ilyen lebaszast legalabb? Ha igen,akkor ki baszta le ott az egesz nyilvanossag elott? A mentos vagy a fonok? Vagy az illeto mikozben toljak be a hordagyra? Vagy mindharom? Mert,ha nem akkor ot is basszatok le ugy, mint engem.

Egyebkent megesik az ilyen,es raadasul nekem el se magyaraztak azt h mi allergias meg mi nem. De ha meg valamelyik vendegnek baja esik ki hibaja lesz? Majd az is az enyem. O de ha ennyiert leszidott,akkor kepzelem milyen fejet vagna,ha velem tortenne ilyen.

Meg egyszer jottek vendegek es kerdeztek,hogy van-e sutemenyunk,en meg mondtam,hogy nincsen.

En meg ezt megkerdeztem a fonokomtol utana,hogy biztosra menjek es igazam volt,tenyleg,nem volt sutemenyunk,de utana meg azzal jott,hogy minek kerdezek ilyeneket meg,hogy ne tudjak mar tul sokat. Ha tudom az a baj,ha nem akkor az. Akkor mirol beszelunk?

2023. okt. 8. 11:53
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem akarsz pszichésen leamortizálódni, mire leteszed a szakmunkásvizsgát, azt javaslom, mielőbb válts gyakszihelyet!
2023. okt. 8. 13:35
 15/16 talpalos ***** válasza:
100%

Ugyan ilyen pöcsök mellett tanultam minden szarért -5.000

Tény, hogy cserébe megtanultam, de soha egy tanulóval nem bántam így. Néha rájuk kell dörrenteninha tizedszer sem érti meg, de nem így. Ha egy valamit megjegyzel ebből az az legyen, hogy amihez nincs 100% tudásod azt nem csinálod amíg nincs akkora úszás, hogy muszáj. Annyit kellett volna mondanod, hogy nemsokára érkezik a kolléga, ő fogja felvenni az italrendeléseiket.

Mindig tényeket közölj a vendéggel, ne fogadkozz vagy magyarázkodj. Csak közöld velük, hogy majd valaki hozza, valaki felveszi, valaki kiszopja. Ezzel nem tudsz mellé lőni.

2023. nov. 13. 21:00
 16/16 A kérdező kommentje:

Mar megvan tanulva az etlap es mar rendeleseket veszek fel,a fonokkel meg nem foglalkozok,eleg rossz termeszete van,mindenkivel ilyen.

De a Joisten meg is verte emiatt, egyszer annyira szidalmazott megint ilyen kis sz*r dolgokert,hogy a szivebe nyilalt egy fajdalom es rosszul lett.

2023. nov. 15. 08:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!