Tinálatok volt már olyan, hogy valaki ittasan vagy másnaposan ment be dolgozni, és lebukott?
Én egyszer véletlenül mentem be aznaposan. Elég összevissza a beosztás, az év 365 napján 0-24-ben kell legyen benn valaki, szóval ünnepnap nincs, havi egy hétvégét igyekszenek megoldani, nem mindig sikerül.
Egy buliból korán lelépve hazaértem 11 körül, lefeküdtem aludni, felkeltem 3-kor, józannak éreztem magam, saját mércém szerint nem is ittam sokat előző este, szóval bementem négyre dolgozni. Kiválasztottak ranom szondára, piros. Megmérték a pontosabbal, 0.4 volt. Őszintén elmondtam, hogy nem reggelire ittam, hanem még előző este. Nem küldtek haza, felküldtek az öltözőbe, hogy igyak sok vizet, meg egyek valamit, és majd egy óra múlva megnézzük. Két óra múlva volt 0.0, akkor beálltam dolgozni. Semmi nem történt, azon túl, hogy az eset után vettem magamnak egy szondát saját használatra, és egyébként ajánlom mindenkinek.
Illetve egyszer egy munkatársunk jött be elég érdekes állapotban, ugyanazt leművelte, mint én, csak ő az alvás részét kihagyta a dolognak, helyette is ivott, elmagyarázták neki a közbetlen munkatársak, mi lesz a feladat, hova kell elmenni úgy, hogy józannak tűnjön legalább, de ott ne csináljon semmit, ne nyúljon semmihez, majd ők megoldják helyette. Simán elvégezték volna az ő munkáját is (először történt ilyen azzal az emberrel, úgy voltak vele, hogy egyszer belefér, hogy helyette is dolgozzanak), csak váratlanul megjelent a főnök azon a területen, kiszúrta, hogy részeg, és hazaküldte. Másnap behívta az irodájába, de nem rúgták ki.
Multicégeknél, ahol "sok a fiatal", tapasztalataim szerint mindennapos hogy valaki még alkoholos befolyásoltság alatt megy be dolgozni, nem csinálnak ebből ügyet, látszii hogy buli volt, látszik hogy fáradt vagy Puytuka és hasonlókkal letudják. (Bár nem tudom a fiatalságnak miért kritériuma hogy valaki hülyére piálja magát heti szinten... de ezt hagyjuk is.)
Egyszer viszont, szintén hasonló cégnél, volt egy 40-es új kolléganőm. Lerítt az arcáról hogy konkrétan alkoholista, de a 2-3 első napot azért bírta tütü nélkül. Na de onnantól... ráadásul éjszakai műszakok voltak és én tanítottam be. Nem elég hogy fogalma se volt a rendszerekről, kb egy egeret nem tudott használni, mellette büdös alkohol szaga is volt. Mindezt hagymás, fokhagymás ételekkel próbálta kompenzálni vagy nem tudom mi volt de rohadt büdös volt. Én meg fiatal voltam és türelmetlen, céget váltottam és sose tudtam meg mi lett a vége. Igen érzékeny az orrom is, totál összezavarodtam attól hogy ezt kell szagolnom 8-10 órákban, nem tudtam értelmes döntést hozni. Tehát kvázi én jöttem el emiatt a szerencsétlen miatt.
3 volt munkahelyemen is láttam matt alkoholistát. Volt amelyik melot kezdte felesekkel, volt, aki a raktárba járkált henyélni meg pityókálni, van, aki már remeg mint a kocsonya, bealszik munka közben, úgy szét van esve. Egyszerű beosztottak. Érdekes, ezeket megtartják. Engem, aki antialkoholista, lelkiismeretes vagyok,már vagy öt helyről kibasztak mert kicsit lassú vagyok vagy mert maradt valahol egy hangyafasznyi hiba. Nem értem...
De teljesen felesleges normálisnak lenni és igyekezni.
A bagósok hasonlóan védettséget élveznek. Az nem baj, ha bárki kijár félórákra füstölni, de ha megállok enni egy falatot, vagy picit lazítani, már megy a nyirvákolás. Jobb lesz ha kamu bagós meg kamu piás leszek, ebben a zülledék országban a normálist csak kinézik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!