Hogyan oldottad meg, amikor munka miatt kellett költöznöd?
Első körben utánaolvastam a helyi bevándorlási ügyintézés menetének, összegyűjtöttem és felírtam egy excel táblázaba, hogy mi mindent kell elintéznem és milyen papírok kellenek ahhoz, hogy legyen adószámom, egészségbiztosításom, bankszámlám stb. és hogy ezeket milyen sorrendben tudom elintézni, miben segíthet a munkahely és mi az amit nekem kell megoldanom amikor megérkezek a célországba - külföldre mentem, belföldön erre nincs szükség.
Utánaolvastam a városnak ahová mentem, megnéztem mik a biztonságosnak mondott jó környékek az irodához viszonylag közel. Utánaolvastam reális áraknak, bújtam egy csomó fórumot, még couchsurfingen is megkérdeztem a helyieket, hogy mire figyeljek. Felírtam albérletkereső oldalakat, hasznos infókat ilyesmit.
Aztán megvettem az egyirányú jegyet és felmondtam a pesti albérletem. Átselejteztem az összes cuccom, amire nem volt feltétlenül szükségem azt elajándékoztam barátoknak, leadtam a vöröskeresztnek vagy kidobtam. Egy hátizsákkal és egy bőrönddel mentem ki végül. Előre utánanéztem annak, hogy milyen helyi SIM kártyát vegyek, azt érkezéskor már első nap elintéztem. Nem foglaltam a távolból albérletet, az első 3 hétre egy hostel szobát foglaltam és helyben telefonáltam körbe a hirdetőket és néztem meg pár albit, az első szimpatikusnál aláírtam a szerződést és beköltöztem. Közben szép lassan kipipiáltam a bürokrácia részét is a dolognak és addigra már megismertem az új kollégáimat akik szintén elláttak egy csomó tanáccsal.
Lényeg, hogy kifogáskeresés helyett a megoldásokra koncentrálj, mindent meg lehet oldani ha akarod.
Én így csináltam:
-munkahely, ingázás próbaidő alatt, közben albi keresés
-előre beszéltem költöztetővel, hogy nagyjából mikor lesz meló, majd hívom pontosítani
-próbaidő után kivettem albit, régit lemondtam
-egy hét átfedés volt amikor volt volt mindkét lakás, oda kértem a költöztetőt
Ingázást meg lehet oldani, ha távolról lakást akarsz eladni meg lehet bízni rokont vagy ingatlanost.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!