Munkaidő végén meddig kell maradni?
Beprogramozod a gépet, hogy hh:00-kor állítson le minden programot és kapcsoljon ki, - aztán hadd ácsorogjon a gép mellett stopperórával...
A bejárai ajtót ne csukd be magad mögött előbb! -Erre viszont nagyon figyelj!
Vélemény mi? Ez van, téged nem bír a főnök ezek szerint. Én munkaidő vége előtti 5-10 percben már készülődök haza. Munkaidő végén már a recepción csekkolok ki. De van, hogy olyankor már a buszt várom.
Meg kell találni azt a helyet, ahol kellemesen érzed magad és nincsenek olyan bosszantó dolgok, amikről kérdéseket kell kiirkálni. (Nyilván mindenhol vannak bosszantó dolgok, csak nem mindegy, hogy állandó és még meló után is ezen kattogsz, vagy csak pillanatnyi, múló helyzetekről van szó.)
Ha fél5ig van munkaidő, akkor fél5kor teszed le a munkát és utána indulhatsz haza. Ez teljesen alapvető anélkül is, hogy a főnök stopperrel állna a nyakadba.
(Az más kérdés, hogy a legtöbb helyen nem szólnak ennek az ellenkezőjéért sem - ettől még ebből kell kiindulnod.)
Azt mondjuk nem értem, hogy ha téged zavar a szövegelése, akkor miért nem bírod ki azt a plusz 1 percet, hogy addig még ne kapcsold ki?
Amúgy - bár tudom, hogy ezzel nem leszek itt népszerű - a munkaidő hivatalosan a munkával töltött időszak kezdetét és végét jelöli. Tehát a 8-16 nem azt jelenti, hogy 8-kor érsz a kapuhoz és 4-kor már a kabátodat húzod, hanem hogy 8:00-kor elkezdesz konkrétan dolgozni, és 16:00-kor fejezed be aznapra. Más kérdés, hogy a legtöbb helyen ezt nem veszik szigorúan.
Ne azzal foglalkozz mások mit tehetnek, mit nem, a Te dolgod, hogy a munkaszerződés (munkaidő) szerint tedd a dolgod.
Néhány percen hörögsz?
Ezen rugózol?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!