Elvállalnátok a munkát ilyen körülmények mellett? Segítenél dönteni?
A frissen induló vállalkozás sikere mindig bizonytalan. Vagy munka mellett mellékesként indítsd be a vállalkozást és majd csinálod főállásban, ha már jól működik, vagy előre halmozz fel annyi pénzt, hogy ne fájjon egy ideig az sem, ha nem csak rosszul megy az üzlet, de veszteséges is (vállalkozás típusától függően kellhetnek előzetes beruházások eszközökbe, készletbe, engedélyek, adminisztrációk és szinte bármiért birságolhatnak is, amire futnia kell).
Szerintem inkább másodállásban vállalkozz és majd akkor váltást, ha tényleg jól megy. Nehezebb így, de anyagilag biztosabb. Jobb több lábon állni.
Viszont nem muszáj tartósan erre a régi munkahelyre visszamenned. Ez most gyorsan megoldja, hogy legyen pénzed. Közben keress mást, ahol rugalmasabb a beosztás, vagy jobban tudsz keresni, vagy barmi más szempont miatt jobb mellette vállalkoznod, mint a mostani mellett.
Nekem volt olyan időszakon, hogy két nagyon különböző munkahelyen dolgoztam a saját vállalkozásom mellett, mielőtt elkezdtem csak a vállalkozásból élni - mondjuk szerettem is mind a kés másik munkát és az ott dolgozó kollégákat is.
Én inkább biztonsági játékos vagyok, szeretem ha van egy B terv, ami kihúz a pácból, ha az A terv nem válik be, ezért inkább ezt javasolom másoknak is.
Viszont sok sikeres üzletember azt vallja, hogy akinek van B terve, az sosem ad bele mindent, hogy sikerre vigye az A tervet, mert nincs rákényszerítve.
Persze ugyanezt a nézetet vallották azok is, akik mindent feltettek egy lapra és aztán nem jött be nekik, de B terv nélkül csődbe mentek, mindenüket elveszítették és utcára kerültek. Hogy kik vannak többen, talán senki sem tudja és az arány önmagában nem is mond el semmit arról, hogy te melyik csoportba kerülnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!