Hogyan kell jól viselkedni egy munkahelyen?
Tippeket, tanácsokat kérnék arra, hogy hogyan lehetnék mindig kedves és szolgalelkű a munkahelyemen.Úgy látom, itt ez az elvárás, de én egyáltalán nem vagyok ilyen.Nagyon igyekszem egész nap színészkedni, de néha nem megy, és ilyenkor ez sajnos szerintem látszik az arckifejezésemen.Akiknek hasonló problémája van, ők hogyan csinálják ezt?
A munkával alapból nincsen bajom, nem akarok felmondani.
"Úgy látom, itt ez az elvárás"
. Én meg úgy látom, ez ilyen szokásos vasárnap esti nyavalygás a hétfő közeledtével.
Nem, nem a "kedves és szolgalelkű" a jó viselkedés. Ha valakit, az ilyeneket aztán tényleg nem szereti a többség, a vezetőségből is csak a primitívebb. Sosem voltam ilyen, és sosem volt gond a személyiségemmel munkahelyen.
Úgyhogy valamit nálad fejben nagyon rendbe kellene tenni.
Sztem kb így. Jobbat én se tudok.
Most ha van, hogy látszik az arcodon valami, hát istenem...Mindenkinek van szr napja, nem feltétlenül a munkától, na meg mindenkinek van olyan napja is, amikor a fenébe kívánja az egészet. Senki nem fogja reklámozni.
Annyi, hogy a végletektől tartózkodj. Ne legyél a mindig és minden körülmények között besavanyodott mindentisutáló kolléga mert egy élmény lesz veled dolgozni. De az se várható el senkitől, hogy mindig és minden körülmények között imádja a munkáját, 100% bedobással tegye, meg állandóan kedves legyen.
Azt, hogy valamibe ne kössenek bele, úgyse tudod elkerülni, mert sajnos tapasztalatból mondom, hogy minden helyzetben van valami amibe bele lehet kötni, és aki bele akar kötni valamibe az meg fogja találni és bele is fog kötni.
Ahol nem lehetsz önmagad, ott sose maradj. Feltéve, ha már megtaláltad önmagad. De a kérdésből nem úgy látszik. Akkor nem lenne kérdés, hogyan viselkedj.
Szolgalelkű? Bocsi, de pont a szolgalelkűség lett az országunk halála.
#1 Nem félek a főnökömtől és a kollégáimtól sem.Csak nyilván be kellene tagozódni a munkatársak közé.
#2 Köszi a semmitmondó okoskodásod, nagyon hasznos volt.
Te meg ne lássad már látatlanban, hogy más munkahelyén mi a szokás.
#3 Köszi a válaszod.
"Volt már itt olyan, aki tökéletesen végezte a munkáját, de nem így viselkedett és elküldték emiatt."
Ez nem hangzik túl jól. Így nem csodálkozom a színészkedésen.
Az 5-nek igaza van!
"Csak nyilván be kellene tagozódni a munkatársak közé."
Nem egyáltalán nem kell.
Ne add ingyen a bizalmad senkinek! Dolgozz akivel lehet, akivel nem lehet annak meg segíts ha tökhülye hozzá és megkér erre, de ne csináld helyette.
Én is külön szoktam vonulni, mert nem színvonal az ami ott megy számomra, ráadásul szakmailag is bafszokkal melózok sajnos, a múltkor is sikerült kalapáccsal szétverniük repedésig egy 40 kilós öntvény ékszíjtárcsát egy 50 kilowattos villanymotoron, mert nem ment vissza a helyére. Szerencsémre a csoportvezetőnél repedt el, én a kollégának is halkan odaszóltam, hogy azért ne krampácsolja annyira erősen..
Ettől eltekintve össze lett rakva úgy ahogy van, a kis "esztétikai" hibájával együtt.
Ha majd szétveti a centrifuális erő akkor hááát így járt, elfáradt az anyag.
Aztán bízunk benne nem tépi le valakinek fejét aki épp arra jár...
"Volt már itt olyan, aki tökéletesen végezte a munkáját, de nem így viselkedett és elküldték emiatt."
Ezt én is hallottam már ráadásuzl a próbaidő alatt , és erre azt válaszoltam annak aki mondta beosztástól függetlenül, hogy igen?
Hát én ezzel úgy vagyok, hogy ha hívnak dolgozni jövök, ha küldenek akkor elmegyek, mert van ezenkívül még másik száz munkahely ahová akár holnap mehetek kezdeni.
Nem tetszett neki, de ez nem szépségverseny.
Mellesleg nem fizetnek annyit hogy nekem akár tetszen az ilyen megjegyzés ennyi pénzért, és ne szorulok jóindulatra vagy kegyelemkenyérre sem!
Előző voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!