Gyárakban miért van az hogy a mérnökök és más irodisták kb azt csinálnak amit akarnak, kétkezi dolgozók még sokkal szigorúbban vannak fogva?

Ezt én is több munkahelyen tapasztaltam. Az irodista picsa macák akkor esnek be, mikor akarnak, rájuk nem vonatkozik a munkaidő, az ebédszünet lehet 2 óra is és nekik nem kell ledolgozni az ebédszünetet. Lehet viháncolni, tik tokozni naphosszat. A fizikai dolgozóknak meg minden perce és mozdulata ellenőrizve van, a legkisebb hibákért is megy az ugatás.
Ha az aktakukac munkája olyan fontos lenne, akkor nem kezelnék őket ilyen lazán. Kb szart sem csinálnak.
Nem kell csodálni, hogy ma már senki nem akar fizikai melos lenni, inkább diplomázik, ha kell, ha nem, olyan gyalázatos, ocsmány módon bánnak azokkal, akik a legnehezebb, legfontosabb munkákat végzik.

Szeretem hallani, hogy egyesek, akik megkeseredtek a nehéz fizikai munkától, amit képzetlenségük miatt végezni kényszerülnek, csak úgy dobálóznak azzal, hogy munkakerülő emberek mennek egyetemre. Ha csak úgy lehetne egyetemre menni, és orvosi, jogi, tanári, mérnöki, pénzügyes, stb. diplomákat szerezni, akkor te vagy a soron dolgozó munkás kollégáid miért nem vagytok már ott?
Engem érdekel a szak, amin tanulok, gazdálkodás és menedzsment. Természetesen beállhatnék a gyártósor mellé, ahogy azt a diákmelós munkahelyemen sokan megteszik, de miért lenne az számomra jó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!