Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért van az, hogy büntetett...

Miért van az, hogy büntetett előéletűeket nem alkalmaznak sok munkahelyen?

Figyelt kérdés

Miért olyan probléma sok munkahelynek, ha valaki volt már börtönben korábban? Egyrészt a büntetését letöltötte, másrészt éppenséggel meg is változhatott viselkedésileg. Továbbá nem is biztos, hogy mindenki szándékos dolog miatt kerül oda.

Miért szelektálják a munkahelyek a büntetett előéletűeket? Tényleg baj lenne, ha börtönviselteket is felvennének? Mi történne, ha ilyen börtönből szabadultakat is alkalmaznának, minden ember ugyanolyan lenne, nem volna kitétel a munkahelyeknél az erkölcsi bizonyítvány?

2023. szept. 10. 12:35
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
40%
10: Ez épp olyan kérdés, minthogy laknék-e egy albérletben börtönviselt személlyel. Ha erőszakos bűncselekményért vagy betörésért ült, akkor semmi szín alatt. De ha adócsalásért vagy hamisításért, akkor szerintem igen, nem valószínű, hogy bármit ártana nekem.
2023. szept. 10. 17:54
 12/15 anonim ***** válasza:
0%

Azert, hogy nehogy normalis eletet tudjon elni, ha akarna se, hanem menjen szepen vissza a sittre.

39F incel

2023. szept. 10. 18:09
 13/15 anonim ***** válasza:
89%

Mindenkinek megvan az esélye arra, hogy normális életet éljen. Az, hogy lopok vagy kirabolok valakit, döntés kérdése, nem pl a társadalom hibája.

Nekem is egyszerűbb lenne elvenni erőszakkal az idős emberek nyugdíját mint dolgozni, de nem teszem meg mert nem vagyok idióta. Arról nem is beszélve, hogy a börtönben lévő emberek erős 80%-a nem fehérbőrű.

2023. szept. 10. 20:32
 14/15 anonim ***** válasza:
92%
Talán azért, mert a bűnözők nagy része visszaeső és egyébként is tanulatlan. Szóval bekerül minimálbérre egy szolga jellegű állásra, vajon meddig fog tartani, hogy kiakadjon?
2023. szept. 11. 08:03
 15/15 anonim ***** válasza:
13%
#4 Bölléreknél viszont kimondottan előny :P
2023. szept. 11. 09:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!