Ha nincs munkád, mennyi időt fordítasz naponta az álláskeresésre?
#2: Ez a kérdés nem igazán jó. Ugyanis nem mindegy hogy ki hol lakik!
Ha megírják neked a Budapesten élők hogy 1-2 hónap alatt találtak munkát az mit változtatna a tényeken a te életedben, ha te pl. egy zsákfaluban élsz Baranyában ahol csak közmunka van, de az is csak szökőévente?!
Kisvárosban élek itt jóformán csak akkor van üresedés, ha valaki nyugdíjba megy, vagy sikerül neki valamilyen nagyvárosba esetleg külföldre költözni és felszabadul a helye. A környékbeli falvakból is ide jönnének dolgozni az emberek, de már nincs nagyon hová (esetleg minimálbérért).
Úgyhogy nagyon nem mindegy hogy ki hol talált magának munkát!
És az sem hogy van e párja aki mellett megengedheti magának hogy egy rosszabbul fizető állása legyen, mert két fizetésből élnek, könnyebben boldogulnak. De akinek egyedül kell egy albérletet fenntartani (albérlet, rezsi, kaja plusz egyéb ezerféle kiadás) annak az sem mindegy hogy mennyit fizetnek egy adott munkáért. Hiába vállalná el a rosszul fizető munkát is, ha nem tudná fizetni belőle az albit.
Nem véletlenül laknak sokan a szüleikkel.
Nekem egyszer volt olyan, hogy januárban felmondtam, és április végén lett sikeres interjúm, ahol májusban kezdtem is.
De én is minden reggel és naponta többször is pörgettem a profession-t, a linkedint és az indeedet. A jófogást is átnéztem többször, de ott csak egy napi bejelentéses lett volna. Valamint írtam több munkaerőközvetítő cégnek, ez sem járt sikerrel, mert habár tudtak jó állásokat ajánlani, voltam is interjúkon, de a közvetítői díj miatt nem engem választottak, így ezekről letettem.
Az idén februártól kerestem állást, munka mellett, augusztusban lett sikeres interjúm, ahol lassan kezdek.
Bár hozzá tartozik a történethez, hogy speciális a végzettségem (és bár sírnak a szakmabeliek, hogy kezd kiöregedni a szakma és a fiatalok nem ezt a pályát választják), itt a keleti régióba nem sok lehetőség van. Havi 2-3 pályázatot tudtam benyújtani.
A nyári időszakban pedig a fű sem nő. Most, hogy van ajánlatom az új helyre, már több helyről kerestek, hogy aktuális-e még az állaskeresésem.
Hát így van ez. Ha az ember rágörcsöl sokkal nehezebb, ha elengedi, akkor mintha minden magától jönne.
Nekem is elég speciális végzettségem van, és ráadásul a költözés nem jött szóba. Csak 2-3 felület van, ahol ilyen állásokat szoktak hirdetni, azokat persze naponta többször is néztem, ha szóba jött, azonnal jelentkeztem. Különben meg írtam egy csomó helyre hirdetés nélkül is. A lakókörnyezetemben kezdtem keresgélni, kb. 2-3 helyre írtam egy nap, vártam kb. 24-48 órát a válaszra, hogy behívnak-e, közben kinéztem melyik lesz a következő 2-3 szóba jöhető hely, ahova írok.
Kb. 1,5 hónap alatt találtam állást. Az egyik helyen, ahova csak úgy írtam, nem volt felvétel, de tudtak valakiről, aki már gondolkozott a bővítésen, csak még nem hirdetett. Szóval szerintem érdemes minden olyan helyre írni, ahol tudnál dolgozni, akkor is, ha éppen nem hirdetnek. Vesztenivalód nincs vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!