Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Kit kell ilyenkor megszólítani...

Kit kell ilyenkor megszólítani a levélben?

Figyelt kérdés

Kaptam (hivatalos) e-mailt, amire válaszolnom kell.

Az ügyintéző, és akinek az e-mail címére írnom kell, A.B. a neve.

De a levelet már C.D. írta alá.

Most ha A.B. e-mail címére elküldöm amit kell, akkor kit szólítok meg? Tisztelt A.B., vagy aki maga a levelet írta, C.D.?

2023. aug. 25. 07:05
 1/7 anonim ***** válasza:
55%

Nyilván A.B-t.

C.D. csak megírta, hogy kinek írjál.

2023. aug. 25. 07:16
 2/7 anonim ***** válasza:
42%

Mennyire formális a válasz?

Hivatali rendszerben dolgozva, ha a levél tárgya egy hivatalos felkérés (csináljunk meg X dolgot mondjuk), akkor CD-nek címezzük a hivatalos választ, és az én nevem, mint AB, szintén csak ügyintézőként jelenik meg, az aláírás nem az enyém, hanem a "saját CD"-nk lesz.

Tehát: a CD-k neve mindig az igazgató, osztályvezető, stb, akinek hivatalos aláírási joga van a kimenő levelekben, kvázi mindent láttamoznia kell.

De a tényleges ügyintéző, aki a levelet írta, az AB.

Az email szerintem egy fokkal kevésbé formális, mint a papírforma, én becímezném AB-t magánszemélyként. Ha hivatalos minőségben válaszolnék, akkor viszont CD-t.

2023. aug. 25. 07:26
 3/7 anonim ***** válasza:
Amúgy tökmindegy, akár mindkettőjüket is megszólíthatod mindkettőjük e-mail címére elküldve a választ. Majd ők eldöntik, hogy melyikük foglalkozzon tovább az üggyel, neked nem kell átlátnod a cég vagy hivatal vagy akármi szervezeti működését. :)
2023. aug. 25. 07:29
 4/7 anonim ***** válasza:
16%

Egyébként igen, simán írhatod úgy a levelet, hogy

Tisztelt C.D.!

Tisztelt A.B.!

2023. aug. 25. 07:41
 5/7 anonim ***** válasza:
34%
A 2-es válaszadó írta a megfelelőt.
2023. aug. 25. 08:08
 6/7 anonim ***** válasza:
40%

Tisztelt A.B. vagy Illetékes személy,

megkaptam levelüket...

Tuti ezt írnám szemrebbenés nélkül. Hiszen ez a valóság.

2023. aug. 25. 08:40
 7/7 anonim ***** válasza:
67%

Teljesen mindegy, ahol ennyire bürokratikus a rendszer ott úgyis csak egy adatsor vagy, ahogy ők is.

Szóltsd meg mindkettőt és kész. Én legalábbis ezt csinálnám.

2023. aug. 25. 08:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!