200.000 Fő lakossággal bíró Szegeden, miért van összesen 16 db adminisztrációs munka hirdetve?
Elég vérszegény az álláskínálat Szegeden. Pedig egyetemi város, jó infrastruktúrával, ott van a Tisza folyó is még látványosságnak is.
A kisebb vállalkozásokon kívül nincsenek nagyobb befektetők akik szellemi munkásokat is alkalmaznak?
Van pár könyvelői munka pénzügyi területen, a többség pedig fizikai.
Összes kategóriát nézve 472 aktív hirdetés van az egész városra vonatkozóan, ami relatíve becsapós, mert annak közel fele nem is szegedi, hanem úgy van hirdetve, hogy az ország bármely pontján végezhető, ezért a szegedi állásoknál is megjelenik. Ergo kb ~250-300 állás lehet.
Néztem, hogy olcsó az ingatlan Budapesthez képest, de ha nincs miből megélni, akkor megéri leköltözni?
Szegeden lakom és rég elengedtem azt hogy itteni cégnek kellene dolgoznom, jó így, HO-ban, néha utazással. Így is vannak (ex) kollégáim akikkel kivesézzül a céges dolgokat, jó a HO-m, jó néha coworking-be is menni.
Sajnos gazdaságilag alulteljesít a város, nem tölti be azt a pozíciót ami nem kijárna, és erről szerintem is elsősorban a vezetés tehet, másodsorban az a mindent behálózó rokoni és "üzlettársi" komplexum ami a felszínen tartja őket.
A cégeknél is szinte mindent ők uralnak le, ez van, nincs mit tenni, nem érdemes vele foglalkozni. Majd ha lesz náluk is nagyobb hal, lenyeli őket keresztben és jót röhögünk rajtuk.
Kicsiben volt már szerencsém ez utóbbit megtapasztalni, jó móka volt. Szegedi multicégnél, ahol fölülről rájöttek mire megy ki a játék és fél év alatt kitették az összes Hutyukát meg Putyukát.
Végignézni sajnos nem volt türelmem mindezt, én hamarabb eljöttem.
Mondjuk ezek miatt valamiféle paranoia is belengi a várost, annak a normálisabb részét, szóval ki tudja, lehet hogy sokszor "nincs itt semmi látnivaló", csak belelátjuk a nagy maffiát olyanba is amihez semmi köze.
Egyébként egyre több a kimondottan nívós, leginkább IT cég, nyílván ők sem szegedi piacra dolgoznak. Ahogy senki, aki itt akar eredményeket elérni. De szerintem lehet ezzel is együtt élni. Nézz utana, csekkold a honlapjaikat, nem fognak a professionön hirdeti 75 ezerért ha ingyen is megtehetik. Illetve szerintem képezd is magad, az "adminisztrátor" nem egy kenyérkereset, sem itt, sem más városban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!