8 általánossal fel vesznek majd valahova, olyan fizetésel amiből meg lehet élni?
Mielött leszólna valaki, nem azért nem megyek tovább tanuli mert olyan kedvem van, hanem egyéb sulis traumák miatt.
Szóval ha gyárba pl fel vesznek, és 3 műszakban dolgozom, akkor megtudnék élni normálisan? Vagy milyen helyre vennének fel még, esetleg árúházba árúfeltöltőnek? Egyáltalán mennyi esély van rá hogy felvesznek valahova, és fizetnek annyit hogy megtudjak élni koldulás nélkűl?
Előre is köszi mindenkinek!
Azért légy tisztában azzal, hogy már lassan a gyárban is elvárás az érettségi kb 10% jelenleg. Ideiglenesen jobb, mint a semmi,de 3 műszakra n. 250 ezerben megáll. Br. 242 az alapok ezekre jön a többi.
Mindenképp tanulnék valamit.
Nem jó a gondolatmeneted. Mindenképp érdemes "törtetni", tanulni, fejlődni tovább, eleve a traumákkal foglalkozni, azokat feldolgozni. Nem mondom, hogy most azonnal. De 5-10 év múlva lehet még keserűbb a sorsod, amikor azt érzed majd, hogy elcseszted az életed, esélyed sincs kilábalni egy nagyon minimális életszínvonalból, napról napra szorongsz!
Valahogy meg fogsz élni így is, milliók élnek az általad említett munkákból, de azt a kiszolgáltatottságot, minden napi szorongást nem kívánom senkinek... gondolkodj kérlek előre.
Nekem életem legjobb döntése volt 27 évesen még elmenni tanulni. Egyedül, önálló életet élhetek, nem kell félnem, hogy mi lesz, ha kitesznek az albiból, ha hirtelen nagyobb orvosi beavatkozásra van szükségem, elmehetek szórakozni amikor akarok, utazhatok, rekreációs tevékenységeket végezhetek, nem robotolok egy szalag mellett :(
Anyám 15 éve ugyanabban a gyárban van, előtte nem dolgozott gyárban.
Mikor én 8.os voltam otthoni munkából ( bedolgozás) ment gyárba azóta ott van. Lételeme lett a gyár, nem szeretek hozzá járni, mert másról sem jár a szája csak h mi van a gyárba , ez beteg a gyárba, így a gyár úgy a gyár .
Most van szerencsém ugyanott dolgozni , mint ő hát én nem tudom kinek jó ez de tragédia. Olyan darab számok vannak h lehetetlen hozni így nem h nem kapsz prémiumot Jó esetben az h nem kapsz és kapnál is kiegyenlíti egy nullára és nem kapsz semmit.
Én is csak azért vagyok ott h addig is legyen vmi pénzem de keresek mást.
16 évig eleve tanköteles vagy
Engem is szarra szivattak a suliban, ADHD-m van, verszegeny vagyok, de így is leérettségiztem
Hát, kérdező, ez attól is függ, mik az igényeid....
A 8 általánossal betölthető munkakörök minimálbéres melók.... na most hogy ennyi neked elég - e a megélhetésedhez, az kizárólag az igényeidtől és az életkörülményeidtől függ..
De jelzem, ha most elég is, egy idő múlva már nem esz elég....
Alapesetben a több pénzhez magasabb végzettség is kell, de ez sem feltétlenül van így.
Van olyan gyár, ahol a gyártósor mellett állva (betanított munka), 3 múszakban, meg lehet keresni a nettó 350.000 forintot, míg én jogászként, a közigazgatásban nem keresek ennyit....és ennek gazdaságpolitikai okai is vannak.....
Szóval a végzettség egy dolog.... a munkaerőpiac törvényszerűsége meg egy másik.
És akkor a külföldi munkavállalásról még nem beszéltem...
(Ausztria csak egy "kicsivel" van arrébb, de a volt jogász évfolyamtársam, motoros pizzafutárként is jobban keres Nickelsdorfban, mint én itthon... Bár Ő soha nem is akart jogászként dolgozni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!