Lehet menni finanszírozott képzésen keresztül mentősnek?
Milyen mentősnek?
Mentőápolónak? Úgy tudom, hogy még mindig van olyan, hogy felvételizhetsz úgyis a mentősökhöz, hogy ígéretet teszel arra, hogy megszerzed és akkor teljes mértékben finanszírozott.
Mentőtisztnek? Oda alapból finanszírozott 12 félév. Ha elhasználod akkor azt senki nem fogja kifizetni.
Gépkocsivezető? Mentőszolgálat állja ha alkalmazásban vagy náluk.
Mennyi ideig lennék lekötve a mentősökhöz, ha mentőápolónak mennék finanszírozva?
Miért a mentőszolgálat alja a gépkocsivezető?
Azt nem tudom, hogy mennyi ideig.
Az elsőt nyilván te állod mert ha nincs PÁV I-ed akkor addig fel sem vesznek viszont utána a megújítás költségeit ők állják valamint ha már mentőápolóként ott vagy és pozíciót váltanál akkor már az elsőt is állják.
#4 Szerintem nem úgy ertette, hogy "alja" hanem "állja" csak elírta.
De ha úgy értette, hogy alja akkor ez nagyon nem igaz. A gépkocsivezetők is részesülnek egy alapképzésben és a tapasztaltabb, idősebb kollégák már vannak olyan szinten mint egy mentőápoló.
Arról nem is beszélve, hogy a mentőállomásokon a legtöbb gépkocsivezetőnek megvan a mentőápolói képzése is amely már egy más megnevezéssel jár: mentőtechnikus
"Szerintem nem úgy ertette, hogy "alja" hanem "állja" csak elírta."
Kijavította (gondolom az egyik moderátor). Nem is tudtam, hogy lehet ilyet kérni.
Mentőtiszt képzés 8 félév és nem 12. És már úgy hívják, hogy ápolás és betegellátás (szakirány: mentőtiszt).
12 félév az általános orvos képzés. Egyébként az utolsó éves orvostan hallgatók már egyedül mentőzhetnek és ugyanazzal a jogosultsággal rendelkeznek mint egy mentőtiszt. Minden esetben kötelesek betartani a kötelező szakmai protokollt.
#7 Én arra értettem, hogy 12 félévet támogat az állam.
Tudom, hogy 8 félév
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!