Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Az összes volt munkahelyem...

Az összes volt munkahelyem kilépő papírját meg kell őriznem míg nyugdíjba nem megyek?

Figyelt kérdés

2023. aug. 17. 17:40
 1/7 anonim ***** válasza:
65%
Nem, senki nem fogja ezt kérni. Le vagy jelentve, meg ott a TB kiskönyv is.
2023. aug. 17. 17:42
 2/7 anonim ***** válasza:
63%
Nekem még a TB kiskönyv sincs meg soha. Általában kiállítanak egy újat.
2023. aug. 17. 18:02
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Jobb, ha igen.
2023. aug. 17. 19:06
 4/7 anonim ***** válasza:

Jobban jársz, ha igen. Sajnos elég sok munkáltató nem teljesítette/teljesíti az adatszolgáltatási kötelezettségét. Lehet, hogy be sem jelent. Ami orvosi ellátásnál mondjuk kiderülhet.

Nyugdíj esetében ha a munkáltató nem küldött adatot, de te tudod igazolni a munkaviszonyodat, akkor elfogadják. Legalábbis 1997-től 2018-ig, amíg ott dolgoztam, ez így volt; nem hallottam arról, hogy változás lenne. Persze kérdés, hogy mikor esedékes majd a nyugdíjazásod, mert ha még pályakezdő vagy, akkor hosszú évtizedek alatt bármi is megtörténhet.

Viszont abból bajod biztosan nem származik, ha megőrzöd a dokumentumokat. Javaslom a bérjegyzékek vagy legalább az adóbevalláshoz szükséges M30 megőrzését is.

2023. aug. 17. 20:43
 5/7 anonim ***** válasza:
Én a biztonság kedvéért megőrzöm.
2023. aug. 17. 21:10
 6/7 anonim ***** válasza:
Én is megőrzöm a kilépő papírokat. Az új munkahelyen általában csak a közvetlen előtte lévő meló doksijait kérik,a többit nem. Szerintem ne dobd ki őket,sosem tudhatod, mikor lesz rájuk szükség (bár úgy tudom, hogy a munkahelyeknek is valameddig tárolni kell őket).
2023. aug. 17. 21:27
 7/7 A kérdező kommentje:
Kösz a segítséget
2023. aug. 17. 23:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!