Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Megéri rendőrjárőrnek menni?

Megéri rendőrjárőrnek menni?

Figyelt kérdés

Kérlek szépen Titeket, hogy normálisan válaszoljatok, ne úgy, mint egyes kérdések alatt, és hagyjátok ki a politikát!

Szeretnék egyetemre is menni, előtte javítanom kell az érettségin, mérnökinfóra akarok menni Szegedre! Megéri előtte rendőrnek lennem?

2023. aug. 17. 11:56
1 2 3 4 5
 21/42 Shaddark ***** válasza:

Szia, én ezt láttam pár napja, ez alapján írtam a határ vadász megjegyzésemet.

https://www.youtube.com/watch?v=ffDcrUGI8q4

2023. aug. 17. 15:15
 22/42 Shaddark ***** válasza:
2023. aug. 17. 15:16
 23/42 A kérdező kommentje:
Érdekesek a videók, de ha jól tudom az ATV ellenzéki, és lehet az a céljuk, hogy a kormányt lejárassák (bár nincs már hova, de lehet nem valósak az adatok). Az M1 is érdekes, de én nem akarok határvadásznak menni.
2023. aug. 17. 15:36
 24/42 anonim ***** válasza:
Ha szerinted sincs már hova lejáratni a kormányt, mert lejáratták már magukat, akkor miért akarod feltétel nélkül szolgálni őket?
2023. aug. 17. 15:45
 25/42 A kérdező kommentje:
A munkalehetőség miatt, és mert részben érdekel a rendvédelem, bár inkább a nyomozói és ezen területei, de ezeknek feltétele, ha tudom a rendőri szolgálat. Bár nem tudom, hogy valóban ezt, vagy a mérnökinformatikát akarom jobban. Az infó csak a pénz miatt érdekelne.
2023. aug. 17. 15:53
 26/42 anonim ***** válasza:
Nem vagy szerencsés, hogy ez a vonal érdekel. Azért sok szerencsét hozzá!
2023. aug. 17. 16:05
 27/42 A kérdező kommentje:
Mikor és hol volt a robbanás? Tudná valaki linkelni? Milyen hasonló életveszélyes helyzetek vannak?
2023. aug. 17. 16:38
 28/42 anonim ***** válasza:
Szomszédom az, és kb soha nem dolgozik, mindig otthon van. A felesége is otthon van a babával, szóval az ő fizujából megélnek hárman. Ez alapján nem tűnik rossznak.
2023. aug. 17. 16:39
 29/42 anonim ***** válasza:

> "A szakma presztizse a béka segge alatt, a veszély is sok, egyre több a rendőrök elleni támadás is, és ez nem véletlen."

Milyen támadások? Kérlek szépen leírnátok nagyjából?

Én napiba hírezek, és pár éve feltünt hogy nagyon megszaporodtak ezek a támadások. Részben pont azért, mert nincsen kellő retorzió mostanra már a rendőrök támadói ellen se, a börtönök is tele. Az átlagpolgárról már nem is beszélve. Szóval pl 1-2 hete is volt amikor a rendőröket akarta leszorítani, kilökni az idegállapotos mercedeses ámokfutó. Voltak korábban olyan esetek is amikor szabályosan el akarták ütni a rendőrt, hasonló üldözések előtt. Idén volt egy rendőrgyilkosság is már az év 1. felében, ott késes őrült szúrta le a lépcsőházban a felkészületlen rendőrt. Aztán a romák is egyre jobban felbátorodnak, tényleg pár hetente látok olyan cikket amiben rendőröket fenyegetnek késsel botokkal bármivel. És szerintem vérszemet kaptak, mert korábban ez a vonal se volt ennyire pofátlan. De sok esetben tehetetlenek, csak állnak és türnek, esetleg próbálják nyugtatni őket. Ha erélyesen fellépnek ellenük, őket veszik elő. Meg nekik se hiányzik a balhé. Viszont sok esetben az áldozatokat is így "védik meg" mostanra.

Ja és a konkrét számok, utánanéztem neked, bemásolom:

Jelentősen nőtt a rendőrök elleni támadások száma Magyarországon – derül ki a Kékfény beszámolójából.

A Duna Televízió hétfő este sugárzott műsorában elhangzott, míg 2010 és 2019 között csökkent a rendőrök ellen végrehajtott támadások száma, 2019-ben ez a tendencia megfordult, akkor 137 ilyen eset történt, tavaly pedig már 280 alkalommal támadtak rendőrökre, 113 esetben meg is sérültek az egyenruhások."

És ez még csak a 2019 és 2020-as statisztika, szerintem az utána lévő pár év már sokkal vadabb.

> "Sok esetben őket hurcolják meg, még ha szakszerűen is járt el az életét fenyegető támadó ellen."

Ez mondjuk szomorú... Mit kaphatnak ilyenkor?

Elég komoly kivizsgálások és bírósági ügyek vannak néha. És ezekben az lehet a leginkább aggasztó, hogy a rendőrök többszörös büntetést is kapnak, ha valamit végül a nyakukba varrnak. És hát mondanom se kell de egy rendőrnek az lehet a rémálma, ha börtönbe kerül, olyan emberek közé, akiket korábban ő juttatott oda. Tehát abszolút a másik oldal. Egyébként szerintem nagyon ritka hogy rendőr börtönbe kerüljön, de az egész ügyészi meghurcolás és kivizsgálásra járás az brutál tortúra lehet, komoly súllyal, ha végül bele tudnak mégis kötni valamibe.

> "Ha nem teszed nagyon súlyos retorziók érnek."

Mik?

Úgy olvastam parancsmegtagadásért 1-5 év börtönbüntetés is jár. Ez rendvédelem, és kőkemény parancsnoki lánc van amit be kell tartani. Bármit is adnak épp parancsba. És hát ez egy ilyen "jogállamban" mint a magyar, főleg ahogy egyre fajul majd el a helyzet, egyre gázabb helyzeteket fog eredményezni, akár a civil lakosság ellen is.

Egyébként a te életed, javaslom ha tényleg ezt szeretnéd csinálni, akkor szánj rá pár napot de inkább hetet, és nagyon alaposan olvasd át a magyar rendőrökkel kapcsolatos hazai cikkeket. Főleg az utóbbi pár évben, meg hogy mik változtak. Szerintem végül meg fogod gondolni magad, és valószínű jobban is jársz.

2023. aug. 17. 16:49
 30/42 A kérdező kommentje:

"Egyébként a te életed, javaslom ha tényleg ezt szeretnéd csinálni, akkor szánj rá pár napot de inkább hetet, és nagyon alaposan olvasd át a magyar rendőrökkel kapcsolatos hazai cikkeket. Főleg az utóbbi pár évben, meg hogy mik változtak. Szerintem végül meg fogod gondolni magad, és valószínű jobban is jársz."

Most, augusztus 20-án zárul le a jelentkezés, de nem akartam ebben az évben menni. Ha megkérhetnélek, privátban tudnánk folytatni a beszélgetést, hogy szembesíts minden ilyennel? Tudom, lenne időm, de nem vagyok nagy hírfogyasztó, és nem tudom honnan tájékozódhatnék (itthon legalább is).

〰️〰️〰️〰️〰️〰️

Milyen dolgokat adhatnak parancsba a civilek ellen akár?

〰️〰️〰️〰️〰️〰️

Miért lett elvéve a rendőröktől az intézkedés joga? Komolyan csak ott állnak és nem csinálnak semmit? Ha megtámadják őket, akkor nem is cselekedhetnek, vagy mi van? Tényleg ilyen semmivé lettek lefokozva a rendőrök cselekvésügyileg? Miért nincs szigor, hogy az emberek tartsanak a rendőröktől?

〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️

2023. aug. 17. 17:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!