Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Szerintetek ez mennyire...

Szerintetek ez mennyire korrekt? Illetve mennyire törvénytelen amit a gyakorlati helyem csinált?

Figyelt kérdés
Az egész ott kezdődik, hogy idén Július 1-én szerződést kötöttem egy kisebb étteremmel, hogy a kötelező nyári gyakorlatomat amit az iskola elvár, letölthessem náluk. (Felszolgálónak tanulok, 20 éves vagyok.) Július 1-én már dolgoztam is, elkezdtem letölteni az időt. A szerződésből ami meg lett írva, én egyet sem kaptam. Semmi papírt, semmit nem kaptam, hogy én velük tanulói munkaszerződést kötöttem volna. Nekünk diákoknak, havi nettó 81.500 forint a bérünk. Most augusztus elején ütötte meg a fejem, hogy nem kaptam meg a 81.000 forintot, hanem csak 62.000-et. Be telefonáltam, hogy mégis mi történt, mi a hiba... Ekkor kiderült, hogy az én szerződésem Július 10-től szól, miközben Július 1-től 10-ig már 8 napot le is dolgoztam. De a "legjobb" az egészben az az, hogy velem még csak jelenléti ívet sem töltettek ki, szóval azt sem értem, hogy a béremet mi alapján számolták ki. Miközben ugyan itt lévő tanulóval meg töltettek ki jelenlétit. Szóval igazság szerint már le van töltve a gyakorlatom, meg van csinálva, de mivel a szerződésem "rosszul" lett "véletlen" megírva, így most elvárják, hogy a következő 4-5 napban napi 10+ órában menjek dolgozni, hogy meglegyen a ledolgozott órám, mikor már meg van. Én pedig nem nagyon akarnék menni, mert közben dolgozok máshol mellette így nyáron, plussz a családban is rengeteg munka van jelenleg. Szerintetek mit csináljak? Gondolkozok rajta, hogy holnap bemegyek és ezt az egészet megbeszélem velük, ha egyáltalán lehet..

2023. aug. 14. 22:16
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

10

A te korlátaid nem a világ határai.

2023. aug. 15. 10:47
 12/12 anonim ***** válasza:
0%

11

Persze. És?

Ha munkát vállalsz, alá kell írnod a szerződést. Te is felelős vagy, ha nem követeled ki.

Minden bizonyíték, jelenléti ív nélkül pedig pereskedni, jelentgetni teljes időpazarlás, pereskedés esetén pedig még pénzpazarlás is. Nem beszélve a mentális egészségről.

Az ilyen problémákat megelőzni kell, nem orvosolni utólag. Esélytelen.

Írták, hogy ha sok ilyen bejelentés van, legalább látják, hogy megbízhatatlan a munkáltató. Kérdésem: mi van, ha a bejelentések valótlanok? Mi van, ha a munkáltató indít pert mondjuk hitelrontásért vagy rágalmazásért, becsületsértésért? ... Úgy nyeri meg a pert, mint a szél és a bejelenthetők fizethetnek perköltségtől kezdve kártérítésig mindent.

Miért keresi magának bárki is a bajt és a teljesen felesleges idegeskedést?

2023. aug. 15. 10:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!