Miért nem hozzák vissza a közveszélyes munkakerülés fogalmát?
Persze nyilván az nem tartozna ide aki egészségügyi gondok miatt nem dolgozik. De az ilyen gazdag apuci-anyuci gyerekeit, meg akik Instagram magamutogatással meg idétlen videók gyártásával keresnek egy csomó pénzt, azokat nyugodtan el lehetne küldeni közmunkára, hogy csináljanak valami hasznosat, ne csak élősködjenek a többi emberen. Kisebbségieket, hajléktalanokat dettó, legalább addig sem a tisztességes embereket zaklatnák a köztereken. Csomó társadalmi probléma megoldódna.
Nem is értem ezt miért törölték el annak idején.
Tekintve, hogy sokan hiába keresnek, akkor sem kapnak munkát manapság elég életszerűtlen lenne. Ugyan hogy bizonyítanád be, hogy az illető tényleg KMK-s vagy csak egyszerűen nem sikerül munkát találnia. A bármilyen okból munka nélkül maradt 50+ emberek akkor igen nagy %-ban beleesnének ebbe a kategóriába.
Akikről te beszélsz, azok pont megoldanák, hogy be legyenek jelentve valahová.
Az instacelebeket én sem szeretem, de ha ő ezzel pénzt tud keresni és megél belőle, engem ugyan nem zavar, mivel nem nézem őket. Persze, közben remélem, hogy azért adózik is utána.
Te netán irigykedsz rájuk, és azért ez a kirohanás? Nem szép dolog.
Ez nem kirohanás, hanem egy olyan gondolat ami előrébb vinné a társadalmat. Nem kell ahhoz közgazdász zseninek lenni, hogy lássuk, ha mindenki gold digger, youtuber, influencer, focista meg ingatlan-mágnás akar lenni ha felnő, akkor elég hamar össze fog omlani a társadalom, mert nem lesz olyan ember aki a tényleges, értelmes munkákat elvégezze (pl. buszsofőr, hentes, bolti eladó, tanár, rendőr stb.)
Rengeteg olyan van aki bevallottan semmit se csinál, mert neki bőven elég kirakni két cicis képet havonta az instára valami luxus táskát vagy parfümöt reklámozva, és abból már többet keresett mint a tűzoltó. Vagy akik valami gazdag fószeren élősködnek és egész életük az éttermekben, hotelekben ücsörgésből áll. Plusz a rengeteg roma, akik segélyen élnek, meg a rengeteg hajléktalan, akik zaklatják az embereket és az aluljárókba székelnek.
A felsoroltak mind lehetnének KMK-sok és mehetnének automatikusan közmunkára, gyárba, valahova ahol hasznot termelnek.
Nyilván nem az öregekre meg a betegekre gondoltam, ők egyértelmű hogy nem tartoznak ide, mint írtam is.
3:
"Nem kell ahhoz közgazdász zseninek lenni, hogy lássuk, ha mindenki gold digger, youtuber, influencer, focista meg ingatlan-mágnás akar lenni ha felnő, akkor elég hamar össze fog omlani a társadalom, mert nem lesz olyan ember aki a tényleges, értelmes munkákat elvégezze (pl. buszsofőr, hentes, bolti eladó, tanár, rendőr stb.)"
Hát nem is vagy közgazdász zseni, de láthatóan az alapok sem mennek.
Ha mindenki a felsoroltak közül akarna lenni valami, akkor sem omlik össze a társadadalom, merr utóbbiakkal egyre többet lehet keresni, így lesz aki többért, de válllalja.
"Rengeteg olyan van aki bevallottan semmit se csinál, mert neki bőven elég kirakni két cicis képet havonta az instára valami luxus táskát vagy parfümöt reklámozva, és abból már többet keresett mint a tűzoltó. "
És? Azért tud keresni rajta, mert sokan nézik, tehát van igény rá. Olyan nincs hogy mindenki ebből éljen, mert egy ilyenre sok követőnek kell lennie, hogy megéljen belőle.
"Vagy akik valami gazdag fószeren élősködnek és egész életük az éttermekben, hotelekben ücsörgésből áll. "
Ez meg a gazdag fószer döntése, ki vagy te hogy beleszólj ebbe. Meg mellesleg ha bevezetnénk a KMK-t, a gazdag fószer bejelenti a saját vállalkozásába, és ennyi.
"Plusz a rengeteg roma, akik segélyen élnek, meg a rengeteg hajléktalan, akik zaklatják az embereket és az aluljárókba székelnek."
És ők mekkora eséllyel kapnának munkát?
10:
Jó is lenne 30-as férfiként egy pénzes sugar mommy :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!