Menjek holnap dolgozni?
Hó vège van.
Nekem vonaljegyre sincs már. Nemhogy kajàra. De van mákostészta.
Es voltam a bankban lesz hitelkártyàm amivel nem lesz több ilyen hogy hó végèn derul ki hogy 2 ember nincs aki segit.
Igen, egyébként manapság egy hitelkártya, ha okosan használják nagy segítség. Ugyan ez a folyószámla hitel is. (Ez nem kerül semmibe, és nincs olyan, hogy "elfogy a pénzem és nem tudok venni kaját sem".. mert ha csak 5.000 Ft, de akkor is le tudsz venni mínuszba.. Ez egyébként bejelentett állásnál 1 délelőtt alatt elintézhető. (Ha utalva kapod a fizetést)
A hitelkártya úgy működik, hogy van egy időszak ami alatt használod, ez mondjuk tart a hónap 15 napjától, a következő hónap 15-ik napjáig. Itt történik egy zárás és a hónap végéig van lehetőséged visszafizetni azt, amit elköltöttél.. Ez az elszámolási időszak. Ha visszafizeted a pénzt akkor nem lesz kamat.. persze a bank azon keresi a pénzt, hogy 10ből 9 ember nem tudja használni.
De azt kell visszafizetned 15-e után amit előzőleg költöttél. Ha 10-ik körül kapod a fizetésed akkor miért ne tudnád visszafizetni?
Én nem mondtam, hogy nem.. rá lehet vele cseszni.
Amit te 15-ik nap után költesz, mikor már lezárták, az majd a következő hónap végén lesz esedékes. Szóval, ha te tettél rá mondjuk 40.000 Ft tartozást, akkor 15-ik napon ezt lezárják, majd 5%-t le fog vonni, a normál kártyád fedezetéből és a maradék összeget, neked 30/31-ik napig vissza kell tenned. Tegyük fel megteszed és nem szintén nem fog maradni elég pénz a hónap végére, eközben te már tudod használni szintén kamat nélkül a hitelkártyát, mert újra van egy hónapos felhasználási időszakod..
Tehát hülyeség, hogy ne tudnád visszafizetni..
Hitelkartyan csak akkor van kamat ha minden honapban nem fizeted visssza.
De aki pl 5000 minuszba megy azaz hitelez de kovi honapban visszaadja a kartyara az 5000-t akkor nincs kamat.
A 46 %-ok akkor mennek az 5000 tartozasra ha nem fizette vissza 1 honapon belul.
Amugy az en bankomban 738 fz a havi koltsege a hitelkartyanak. De bonusz 10 ezret kapok hozzá majd aktivalaskor azt be is tudom az éves dijnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!