Mennyit keres egy dajka? Mi a fő feladata bölcsiben/oviban? Milyen munkarendben dolgozik?
Az óvónő keze alá dolgozik. Segít rendben tartani a gyerekek meg a csoport holmiját, megterít étkezéseknél, felszolgálja a gyümölcsöt. Alvás előtt-után elpakolja a kiságyakat. Akinek kell, segít átöltözni, cipőt kötni.
Amit én egyszer láttam és imádtam: ahogy a gyerekek keltek alvásból, a dajkánk mindenkihez odalépett, és megsimogatta a fejüket...
Én voltam dajka képzésen de nem fejeztem be, mert a gyakorlaton feladtam 2 nap után.
A dajka = takarítónő. Mosogat rengeteget, nehéz dolgokat cipel, felmossa az egész épületben a padlót, ő takarítja még a felnőtt mosdót is, nem csak a gyerekekét, és a gyerekekkel kb semmit nincs. Fizu minimálbér.
Azért jól végeztem a feladatokat, hiába utáltam és már ott mondta a dajka, hogy majd megbeszéli az óvodavezetővel, hogy vegyenek fel, meg adta a tanácsokat, hogy 4kor menjek el, ne előbb, meg hangosan köszönjek el, hogy lássák, hogy itt akarok dolgozni és vegyenek fel. Hát a nagy f.aszt :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!