Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Milyen munkák ilyenek?

Milyen munkák ilyenek?

Figyelt kérdés
Ahol mentális, pszichés dolgokkal kell foglalkozni.

2023. júl. 29. 15:45
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Pszichológus
2023. júl. 29. 15:48
 2/12 anonim ***** válasza:
93%
Pszichiáter, mentálhigiénés szakember, (részben) ápoló-gondozó, (részben) life coach, éés egyébb pl.: ezoteriás tevékenység is.
2023. júl. 29. 16:11
 3/12 anonim ***** válasza:
92%

Ha nem vettek fel pszichológiára és B-opció után néznél, akkor most szólok, hogy hagyd a fenébe. Minden más pénzlehúzás, és azt elfelejtik mondani a legtöbb egyéb képzésen, hogy más végzettséggel kb. semmihez nem leszel elég kompetens. Az egyetlen megoldás ilyen esetben az újra érettségizés, nyelvvizsgázás lehet.

Ha nem ez az eset áll fenn, és esetleg van már más, kissé kapcsolódó diplomád, akkor a mentálhigiénés képzés jó lehet.

2023. júl. 29. 19:47
 4/12 anonim ***** válasza:
76%
Telefonos ügyfélszolgálat.
2023. júl. 29. 23:09
 5/12 A kérdező kommentje:
3-as, nem, igazából azért tettem fel a kérdést mert pont most fogom eldonteni, hogy menjek e pszichológiára.
2023. júl. 30. 08:12
 6/12 anonim ***** válasza:
78%

#5 Értem, akkor bocsi. :) Bár amit írtam, így is fenntartom.

A pszichológusi és pszichiáteri munkák az egyetlenek ezen a területen, amik normális egyetemi képzés után értelmes diplomát adnak a kezedbe. A pszichológia viszont nem egy olyan szak, amit jó ötlet azért elvégezni, mert nem volt jobb ötleted. Nem fogsz tudni 5 év egyetem után 20 ezreket elkérni magánban és hamar meggazdagodni (nem azt mondom, hogy tuti pont ez a célod, de sajnos rengeteg ilyen hozzáállásról lehet olvasni). Folyamatos továbbképzéseket kíván, a kezdőket többnyire rosszul fizetik meg, és mentálisan sem egyszerű bírni az egészet.

Sok kérdésnél leírtam már, hogy én szeretem ezt csinálni, egyáltalán nem bántam meg a döntésemet, de nagyon nem való ez a munka mindenkinek, aki elkezdi az egyetemen ezt a szakot. Én személy szerint örültem volna, ha az egyetem előtt nem mindenki az "elmehetsz magánba és tök jól fogsz keresni" dologgal hitegetett volna (mondjuk szerencsére engem ez nem befolyásolt), hanem elmondja valaki azt is, hogy mi reális pl. egy pályakezdő számára, vagy hosszabb távon hogyan is épül fel egy pszichológus karrierje. Úgyhogy ha van kérdésed, írj nyugodtan! :)

2023. júl. 30. 10:22
 7/12 A kérdező kommentje:
En nem magánban szeretnék pszichologuskent dolgozni hanem rendesen intezmenyekben de igazából terápiás jelleggel vagy kriminalpszichologia érdekelne meg
2023. júl. 30. 11:51
 8/12 anonim ***** válasza:
78%

#7 Mármint milyen "intézményekben"?

Terápiát hivatalosan csak pszichoterapeuta tarthat (5 év egyetem + 4 év klinikai szakképzés után jön csak a pszichoterapeuta képzés), ők pedig általában magánban dolgoznak. Szerintem tanácsadásra gondolsz.

Kriminálpszichológia, mint olyan nem létezik az országban. Úgy értem, nincs ilyen képzés. Igazságügyi klinikai szakpszichológus képzés van, aminek az előfeltétele az 5 év egyetem, plusz a 4 éves klinikai szakképzés. De ők nem azt csinálják, amit szerintem elképzelsz, amikor kriminálpszichológiát említesz. Kriminológia szak is van, arról nincs infóm, de konkrétan kriminálpszichológia diplomát nem lehet kapni Magyarországon.

2023. júl. 30. 12:33
 9/12 A kérdező kommentje:

En arra gondoltam, hogy teszteket csinál es szokott olyan lenni, hogy pszichiáter küld egy beteget hozzá, hogy biztos legyen egy diagnozisban és a pszichologus ir róla papírt stb

Kriminalpszichologiat meg úgy tudom Elten van egy ilyen szak vagy ha rendőrségre mész pszichologus végzettségel akkor kitanitanak ra.

2023. júl. 30. 15:01
 10/12 anonim ***** válasza:

#9 Oké, de hol? Bocsi, az "intézmény" részt tényleg nem értem. Iskolában? Kórházban? Random cégeknél? Csak mert "papírt" írni meg teszteket csinálni elég sok helyen kell, vagy legalábbis lehet.

A kriminálpszichológiát rosszul tudod. A már említett igazságügyi klinikai szakpszichológus képzés létezik. Illetve a kriminológia mesterképzés, de ők sem azt csinálják, amit a Gyilkos elmékben, és nem is pszichológusok, hanem kriminológusok lesznek:

[link]

Börtönpszichológusok vannak még, de az azért kemény, és nem feltétlen kezdőknek való, hiába nem kell hozzá semmi extra diploma, ha jól tudom (a pszichológia MA-n kívül, persze).

2023. júl. 30. 16:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!