Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » 112-es telefonos diszpécserhez...

112-es telefonos diszpécserhez milyen végzettségre van szükségem?

Figyelt kérdés
Vagy nekik nem kell semmilyen diploma vagy ilyesmi? Tudjátok arra gondolok, amikor hívod a 112-t és akkor felveszi valaki, valamilyen diszpécser - de pl a 911 diszpécserezésről pont van is egy film, a Bűnös, az a címe. És az lenne a kérdésem, hogy nekik milyen végzettségük van?

2023. júl. 23. 22:55
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
91%

10: a próféta szóljon belőled és itt legyen a harmadik! :D

Én is nagyon szívesen dolgoznék ilyen helyen, végre valami tényleg hasznosat és testhezállót, izgalmasat éreznék/csinálnék és most a kérdező bogarat ültetett a fülembe.

2023. júl. 24. 00:52
 12/30 anonim ***** válasza:
27%
(Én eddig ugyanis azt hittem, hogy csak rendőrök lehetnek ilyen diszpécserek.)
2023. júl. 24. 00:54
 13/30 anonim ***** válasza:
100%

Rohadt idegölő meló. Ha nem passzolsz hozzá, lehoz az életről. (Hallgattam már vissza olyan hívást, aminél a diszpécser kikelve magából káromkodott, úgy kihozta belőle a telefonáló az állatot. Ilyenkor egyszerűbb lenne bontani a hívást, felhívni a bejelentő figyelmét a szabálysértésre, de ez a 12. órában már nem könnyű feladat ugyebár.)

Egyébként ne vedd sértésnek, de kicsit talpraesettebbnek kéne lenned ahhoz, hogy ilyen melót végezz (mi az a HIK, hol van ilyen?).

Gyakoriak az olyan hívások, amiknél másodperc alatt kell döntened, mit mondasz az embernek. Nincs idő vakarózni, ha valaki franciálul szól be, akkor ugrani kell és keresni kell egy embert, aki ert franciául (megtörtént eset, magához tért a semmi közepén egy ilyen állampolgár, 112-t csörgette. 5 perc alatt szót értettek vele és megtalálták hol van. 5 perc nagyon sok időnek számít egy hívásfogadásnál!)

Vagy mit csinálsz, ha valaki remegő hangon beleszól, hogy meg akar halni, már szétvágta magát késsel, és minden csupa vér? (Neked telefonban, nekem élőben, vele szemben kell beszélnem az emberrel) egy-egy rossz szó miatt tragédia történhet.

2023. júl. 24. 01:05
 14/30 anonim ***** válasza:
100%

A HIK továbbítja (maradjunk a rendőrségnél) a hívást a TIK (tevékenység-irányítási központ) felé. A TIK pedig közvetlenül vagy szpk-n keresztül közvetve jelez a járőrnek.

TIK-es csak rendőr lehet.

2023. júl. 24. 01:12
 15/30 anonim ***** válasza:
100%
#13-nak nagyon igaza van! Sokan nem gondolnak bele mivel jár ez a munka, egyáltalán nem egyszerű és igazán kevés embernek való véleményem szerint.
2023. júl. 24. 01:21
 16/30 anonim ***** válasza:
100%
15# így van, de már felvesznek szinte bárkit, akinek fej van a nyaka felett (ismerek olyan - hála égnek már csak volt - 112-est, aki olyan antipatikus, flegma személyiség volt, hogy csemegepultba nem engednéd be szalámit szeletelni, nem hogy emberekkel beszélni. Mégis ott dolgozott, állítása szerint később önként ment el. Hát jobb is.)
2023. júl. 24. 01:31
 17/30 anonim ***** válasza:
32%

Kajak 300 nettoert ezt akarod csinálni? Meg a túlbuzgó válaszoló is? Ti nem vagytok normalisak 😂

Amúgy meg szégyen 300 netattot adni ez az ország szét van cseszve, Amerikába majdnem 1 millaert csinaljak ugyanezt a melot és meg vannak becsulve 300 nettoert tudod ki menne !

2023. júl. 24. 01:47
 18/30 anonim ***** válasza:
100%
17# a 300 nettó elég jó kereset akkor. Mentő, rendőr, tűzoltó tudod mennyit keres frissen felszerelve? Ennyit se.
2023. júl. 24. 01:59
 19/30 anonim ***** válasza:
11%
Érettségi biztos kell, mert anélkül nyilván szar a hangja a jelentkezőnek, meg biztos írástudatlan is, mert ugye általánosban meg szakközépben nem szomtak írni, olvasni... De hátha valaki történelmi vagy kvantumfizikai kérdéssel kér telefonos segítséget, hát akkor ültessünk oda inkább valami diplomást, nehogy már fizikai munkát végezzen szegény...
2023. júl. 24. 07:30
 20/30 anonim ***** válasza:
3%

"Egyébként ne vedd sértésnek, de kicsit talpraesettebbnek kéne lenned ahhoz, hogy ilyen melót végezz (mi az a HIK, hol van ilyen?)."

Képzeld, én is rákerestem, de először Hallgatói Információs Központ-ot meg totál másokat dobott fel nekem, persze aztán megtaláltam, mielőtt válaszoltak, úgyhogy nem vettelek sértésnek, mert nem tudhattad, hogy én mire jutottam.

Viszont remélem, hogy te nem a 112-nél dolgozol, mert igencsak előítéletes s türelmetlen vagy a másik emberrel szemben és ezt meg te ne vedd sértésnek! :)

2023. júl. 24. 08:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!