Hol találok ilyen állásportált?
Hát eladói meg ilyen kiszolgálós melót ne a profession-ön meg a LinkedIn-en keresgess, ezeken inkább a szellemibb kvalifikáltabb munkák vannak, nem az egyszerű "szakadt" eladói melók, bocs ez a tény.
Ilyen melókra ilyen egyszerűbb végzettséggel inkább a helyi facebook-os álláskereső csoportokat nézném, meg a munkaügyi központ állás oldalát (vmp.munka.hu), meg a nagyáruház-láncok saját weboldauknak a karrier oldalukat. Esetleg olyan helyre vinnék max személyesen önéletajzot, ahol ki is van írva hogy munkaerőt keresnek, egyébként én más esetbe a személyes talpalást mellőzném már a mai világba, mert az már nem vezet
MÁr bocs, az hogy neked fáj az igazság arról nem tehetek :D
Szerencsére nem leszek egy eladói állásra se rászorulva, mert tanultam, és van annyi eszem, hogy ha itt nem találok munkát, akkor megyek máshova ahol munka van :D Igen, nem egyszerű a munkakeresés per pillanat máshol se, tekintve hogy a nyár kellős közepébe vagyunk, mindenhol szabadságolások, leállások legjava! De aki egy eladói állást nem talál ebbe az országba ott már szerintem nem a melóval van a gond hanem az álláskereső csinál valamit cseszett sz.rul!
"én akkor már hajléktalan leszek mert nem találok munkát, és hiába egy szinttel alattad is, de te se leszel annyira nagymenő már"
Már bocs, nem is vagyok rászorulva, hogy menőbb legyek nálad, nem is akarok ez lenni, ez a sületlen zagyva f.szság nem tudom honnan jött.
Olyat meg pláne nem kívánok hogy hajléktalan legyél, mikor van emellett ezer másik alternatívád!
a) kereshetsz másik munkát, ami nem egy agytröszt munka, ha ESETLEG több értelmi képességed nincs, ha már egy mezei eladói szakmára ennyire vered magad
b) említett variáció, menj oda ahol a munka van... Munkaügyi köpont, lakhatási támogatás igénybevétele, stb.
c) csak ez az egy végzettséged van? Mióta vagy munka nélküli ezzel? Csak mondom, két államilag támogatott szakma ingyenes, ha már esetleg egykét éve otthon vagy csak simán, két évbe egy esti oktatásos felnőttképzéses sulis szakma tanulás is bele férne nyugodtan, hogy képezd magad tovább...
d) képezheted magad tovább úgy is, hogy saját magad nézel valamelyik képző cégnél valami otthoni távoktatásos e-learning tanfolyamot, ami ad legalább valami tanúsítványt, az új szakképzési rendszerbe eléggé előtérbe kerültek az ilyen jellegű képzések, normális szakirányokba, szakmákba is, aki nem akar két évet egy szakgimnáziumba rohadni
e) keress egy pszcihológust vagy valami terapeutát, mert ha már te így leértékeled magad, hogy hajléktalan akarsz lenni már, ott már valami gond van amit már így nehéz lesz elviselni, orovosolni
"Takarítói álláshoz is már érettségit kérnek, kukkants körbe profession-ön"
Szerintem azt, hogy a takarítói állásokhoz is érettségit kérnek, kb mind olyanok mondják, akik egy takarítói munkát se tudnak momentán pont találni.
Egyetlenegy álláshirdetést se láttam még, ahol takarítónak érettségi kellett volna, márpedig láttam jópár álláshirdetést, de most kiváncsiságból megnéztem egy csomó takarító állás profession-ön :D Sehol se láttam érettségis takarító munkát :D
Külföldön pl a magyarok csinálnak olyat is hogy ki néznek vagy tíz helyet, majd nyitvatartási időben be mennek és személyesen próbálnak jelentkezni, persze ha éppen nincs ott a főnők akkor ott hagyják az öneletrajzukat.
Vannak olyanok akiknek ez be vállát, persze vannak olyanok is akiknek nem az első 1-2 napon sikerült.
Tudom hogy ez kelet és nem nyugat, de azért ha semmi sem jön már össze egy ideje, lehet hogy érdemes adni neki 1-2 hét esélyt.
Akik meg ez miatt hülyének néznek nem kell velük foglalkozni, minél több felekeppen próbálsz munkát találni, annál nagyobb az esély arra hogy össze jön valami.
#17 Az eddigi helyeken, ahova behívtak interjúra azt mondták jeleznek. Legtöbb vissza se jelzett. Nem tudom mi baj lehet, talán a megjelenésem? Normálisan felöltözöm, viszem mindig az összes bizonyítványt, a referenciámiat, interjú során mindig kerek-egész válaszokat adok nem szavakban válaszolok, és nem merül ki a szókincsem az “Őőőőőő’’-ben.
Ma reggel találkoztam egy ismerőssel, azt tanácsolta hogy: Kisfiam addig menekülj ebből az országból amíg lehet, a válság miatt egyre többen fogják elveszteni a munkájukat.
#18 Hívd fel őket és érdeklődj náluk,konkrétan kérdezz rá hogy most kellesz vagy sem?
Aztán ha továbbra is húzzák az időt akkor vond le a következtetést és lépj tovább.
Megjelenéssel kapcsolatban kérdezd meg a közelebbi ismerőseidet, csaladtagokat, mondják el neked őszintén ha valami gond van veled? Ha esetleg valami gond van ne vedd magadra,inkább kérdezd meg min kellene valtoztatnod és hajrá.
Szerintem vigyél csak egy bizonyítványt, az pedig a legmagasabb végzettségű legyen.
Azt te tudod hogy külföldön meg tudod e állni a helyed, mennyire vagy kitartó, ha esetleg ki mennél nyelvet tud és legyen sok erőd mert szükség lesz rá.
#19 Sem a telefonos, sem az e-mailes megkeresésre nem reagálnak.
Mindig véleményezik az ismerősök és a családtagok a megjelenésem, mindig megkérdezem hogy mi hogy áll őszintén és ne kertelve mondják meg.
Upd:. Kettő helyről kerestek, megyek is interjúra jövőhéten. Az értelmes, humánus, azaz nem taposunk bele a földön fekvőbe jellegű hozzászólásokat köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!