Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Egy 40-es éveiben járó férfi/n...

Egy 40-es éveiben járó férfi/nő miért választja, hogy boltosként dolgozzon?

Figyelt kérdés

Mármint úgy értem ezt, hogy ez talán inkább diákmunka kategória.

Árú kipakolása, kasszázás.

Miért nem lép tovább?

Nem lenézem, hanem érdekel, hogy mi lehet a motivációja vagy mi tarthatja vissza, hogy fejlődjön, mást csináljon, amivel akár jobban is kereshet.

Mert mondjuk egy 60+ embernél megértem, hogy már nem tud továbblépni, vagy a diákoknak is jó ideiglenes megoldás, de sok 40-est is látok ilyen munkakörben.

2023. júl. 15. 12:38
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Mert végzettségtől függetlenül épp oda vették fel.
2023. júl. 15. 14:03
 12/23 anonim ***** válasza:
56%

Van aki élvezi, nincs nagy felelősség, szeret emberek között lenni, elvan vele. Van aki nem akar többet vagy úgy érzi nem tudna, ilyen egyszerű.

Hiába írod hogy nem lenéző a kérdés, amikor az, hisz úgy fogalmaztad meg. Eleve semmi közöd más életéhez, ahogy a többi hülyének sem itt. A sajátoddal foglalkozz.

2023. júl. 15. 14:13
 13/23 anonim ***** válasza:
33%

Miről beszélsz, diplomások gyárban dolgoznak!

Magyarországon nincs elég diplomás végzettségnek megfelelő munka.

És nem is fizetik meg.

250 ezres fizetésért nem éri meg tanulni, nagyobb felelősséget vállalni.

2023. júl. 15. 14:19
 14/23 anonim ***** válasza:
49%
Utolsó alapítványi iskola?
2023. júl. 15. 14:24
 15/23 anonim ***** válasza:
47%
14 nem mehet mindenki alapítványiba
2023. júl. 15. 15:06
 16/23 anonim ***** válasza:
89%
Akkor nézzük meg ki fog a boltban kiszolgálni, ha az összes 40+os elmegy, és diákok fognak dolgozni, napi 4 órában lesznek nyitva a boltok, vagy annyit se.
2023. júl. 15. 16:02
 17/23 anonim ***** válasza:
85%
En pl arufeltoltes kozben arra gondoltam, amire akartam es egesz nap jarhattam, mozoghattam. A magas IQ-mal egy szellemi rabszolgamunkaban ongyilkos tudnek lenni, hiszen ugysem erdekel, de odabilincsel szellemileg, fizikailag.
2023. júl. 15. 16:09
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Mert anno valami olyan pályát választott amit nem fizetnek meg. Nagyon sok középkorú, aki képzettséget nem igénylő munkakört tölt be, oda váltott valahonnan ami még annál is rosszabb volt. De például van sok gazdag/ nagymenő, aki beleőrült az életvitelébe, és/ vagy kiégett, azok közül is jellemző hogy árufeltöltőnek, vagy más egyszerű embernek menekül (na jó, ez nem gyakori, de konkrétan olvastam egy ilyen sztoriról)
2023. júl. 15. 17:37
 19/23 anonim ***** válasza:
44%

40 felett nem kapkodnak az ember után, ha irodai munkáról van szó.

50 felett el is felejtheted az irodai munkát, ha nincs protekció.

De majd az itteni tizen/huszonèves kis gyökerek is rájönnek nemsokára :)

2023. júl. 15. 17:46
 20/23 A kérdező kommentje:

Érdekes amiket írtok.

Én is régebben dolgoztam, mint eladó. Meg dolgoztam pl. McDonald's-ban is. És még sok mindent.

Engem mindig is motivált, hogy valami új, valami más területet ismerjek meg, épp ezért tanultam is új dolgokat, új szakmát is szereztem. Jelenleg egy olyan szellemi munkát végzek, ami leköt, agyalós. Eddigi életem során talán ez az a munka amire leginkább büszke vagyok. Nem gondolok közben, amire akarok, de nem untat, hanem kihívásnak élem meg.

Bevásárolni ugye nap mint nap járok és látom a korombeli dolgozókat. Közülük van aki teljesen savanyú, kiégett, életunt, de vannak nagyon sokan, akik pedig tele vannak életkedvvel, látom rajtuk, hogy jól érzik magukat a bőrükben, teljesen rendben vannak, normálisak, és ilyenkor elgondolkodom, hogy miért elégszenek meg ennyivel, amikor szemmel láthatóan több van bennük.

2023. júl. 15. 23:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!