Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Munkanélküliként több szakmáva...

Munkanélküliként több szakmával több év gyakorlattal, kötelező életveszélyes munkát bevállalni, csak hogy elmondjam dolgozok valahol ?

Figyelt kérdés
2023. júl. 15. 10:02
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nincs olyan, hogy KELL dolgozni. 40 éve még volt ilyen, '89 óta már nincs.

"csak hogy elmondjam dolgozok valahol"

Ez meg a tipikus hülye hozzáállás, már ne is haragudj. Nem azért kell dolgozni, hogy elmondhasd amgadról, hogy dolgozol valahol. Hanem azért, hogy abból bevételed legyen, és jobb esetben - ha olyan a munka - szakmailag fejlődhess.

10. válaszolóval pedig teljes mértékben egyetértek. Igen, vannak olyanok, akiknek a munka az életüknél is fontosabb - főleg ha másokról van szó, mert ugye más pélójával könnyű a csalánt verni -, aztán meg lehet nézni, hogy az ilyen emberek hogy végzik. Megkeseredetten, rokkantan, vagy netán holtan. Tudom. Nekem is vannak ilyen ismerőseim. Hiába mondtuk, hogy hagyja a francba azt a munkát, nem tette. Mert kell a pénz, mert egyszerűen cikinek érezte, hogy azt mondja, hogy ő nem dolgozik ott. Mert a munka "szent". Aztán most meg rokkant. Bevétele évek óta alig van, szóval anyagilag sem érte meg, az egészségét meg már semmi nem adja vissza.

Nekem van egy olyan alapelvem, hogy ember vagyok, és nem rabszolga. Ember, akinek van egy darab élete, egyetlen egészsége, véges ideje, és vannak elképzelései, vágyai, elvárásai. Ezekből pedig nem engedek. Igen, volt, hogy hónapokig munkanélküli voltam. Mert megmondtam, hogy van olyan hely, ahová nem vagyok hajlandó menni. Akkor inkább várok. Elmehettem volna már másnap olyan helyre, ahol utána nem sokkal a munkás busz vezetésre alkalmatlan sofőre (őt volt olcsó szerződtetni...) balesetezett, és a környékről aki ott dolgozott, többségük már a temetőben van. Elmehettem volna oda dolgozni, ahol minden nyáron rendszeresen kerülnek hőgutával kórházba az emberek. Elmehettem volna akármilyen hitvány szutyok helyre, amivel nem lettem volna előbbre. Inkább kivártam, hogy legyen egy olyan munkahely, ahol normálisak a körülmények, ahová nem undorral járok be, ahol emberszámba vesznek, és ahol szakmailag is fejlődhetek. Az élet pedig engem igazolt. Jól döntöttem, hogy vártam.

2023. júl. 15. 13:17
 12/14 anonim ***** válasza:

"mondja a 'haverod'..."

A haverjaimat pedig megválogatom. Javaslom neked is ezt. ;-)

2023. júl. 15. 13:18
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem életveszélyes az csak figyelni kéne.

Ujjlevágott kollégáktól szoktam kapni a beszólásokat mert ma is 38 fokban is maszkban, sisakban, kesztyűben, munkavédelmi bakancsban dolgoztam, ráadásul védőszemüveg is volt rajtam.

15 éve dolgozom, egy balesetem volt de akkor részegen jelentem meg dolgozni.

2023. júl. 15. 21:01
 14/14 anonim ***** válasza:
27%
Nem minket kell meggyőzni arról, hogy miért nem akarsz dolgozni. Ezt a családodnak add elő.
2023. júl. 15. 21:52
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!