Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért 10 percet hagynak a...

Miért 10 percet hagynak a gyárakban az ebédre?

Figyelt kérdés

A kérdés nem troll.

Most van a második olyan munkahelyem, ahol azt látom, hogy amíg nekem 10 percem van ebéd táján, addig a másik ott ül az étkezőben, egy főtt-sült kajával.

Miért van az, hogy a reggeli az hosszabb (jellemzően 20 perc), míg a második szünet (az ebéd) csak 10 perces?

Már régebben se értettem, hogy miért akkor van a nagyobb étkezés sokaknál, amikor pont, hogy akkor nincs rá elég idő.

Ja, gyárakról és betanított dolgozókról beszélek.

Nekem úgy adná magát, hogy pont a főétkezésnél kell a hosszabb szünet, nem a reggelinél.

Engem az érdekel, hogy miért így alakult ki ez. Szerintem 10 perc alatt szinte csak falni lehet a kaját, vagy kihagyni az étkezést. Ezért nem értem, hogy miért pont a kisebb szünetben kell a főétkezést letudni.

2023. júl. 12. 19:17
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
0%

Te hálátlan, ezer másik ember vár a helyedre aki kajaszünet nélkül is örülne a munkának.

Ahelyett, hogy örülnél van szünet csak reklamálsz.

2023. júl. 12. 23:30
 12/15 anonim ***** válasza:
77%

#3 Én például egy adag kaját eszem meg kényelmesen 10 perc alatt.Leves és második 20-25 perc.

Nem is egészséges ám falni, habzsolni, zabálni, félig megrágva nyelni az ételt.

2023. júl. 13. 00:38
 13/15 A kérdező kommentje:

#12: vegyük hozzá azt, hogy a szünet az géptől gépig tart, tehát onnantól kezdődik, hogy az ember elhagyja a gépet, meg akkor van vége, amikor a gép mellett ismét megjelenik. Emellett ugye sorba kell állni a büfében, tehát ez a kettő együttesen is elveszi a szünetet. Már az a 10 perc nem is 10 perc így, hanem mondjuk 5-7 perc.

De igazából lehet azt csinálni, amit az ismerőseim csináltak: nem ettek egész műszak alatt, majd hazaérve ettek valamit.

2023. júl. 13. 04:56
 14/15 Metionin ***** válasza:
100%

Mert idiótán van megszervezve. Dolgoztam anno egy hűtőházban, ahol 10 perc volt csak eljutni az ebédlőig és 10 perc volt a szünet, tehát mire benyitottál az ajtón, lejárt. Másik helyen a régi dolgozók határozták meg megszokás alapján, hogy mikor mennyi a szünet, volt egy félév, amikor délelőttre kellet járnom és akkor meglepve tapasztaltam, hogy 7-kor tartanak egy fél órás reggelizést, trécselnek stb. és a következő szünet emiatt csak 5 perces. Én meg nem tudok reggel enni, szükségem lett volna a 10 órás normál szünetre de azt nem tartották meg, csak a délit. Más is volt így, végül a budiban a polcon dugtunk el magunknak kaját és gyorsan megettük 10-kor amikor vécézés címén kimentünk arra az 5 percre. Nagyon gáz volt.

Az pedig egy visszatérő élményem az ilyen helyekről, hogy mindenki hörcsög módjára ült vissza a géphez amikor lejárt a szünet, tele szájjal, még javában rágtunk. 10 perc semmire se elég, főleg ha sorban állnod is kell vécénél/mikrónál vagy ha védőruhád van és azt le-fel kell venni kaja előtt és után. Aki kitalálja ezeket, kipróbáltatnám vele, hogy neki sikerül-e időben megoldani.

2023. júl. 13. 10:59
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Mivel már mentek haza 2. szünet után, gondolom egy szendvics fér csak bele és úgy gondolják, otthon esztek rendes kaját. Innék egy kávét és ennyi. 10 percbe még nekem pisilés férne bele.
2023. júl. 13. 11:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!