Ha a nyelvérzék az egyetlen ismert erősségem akkor érdemes kizárólag arra koncentrálnom?
Az a baj, hogy azzal, hogy annyira tudsz egy nyelven mint egy anyanyelvi tízéves, még nem vagy gazdaságilag hasznosabb nála.
A nyelvoktatás és fordítás működhet, de mondjuk én már 4 éve is tolmácsprogrammal dolgoztam ázsiában, és semmi szükségét nem látom a 21. században a nyelvtanulásnak az angolon felül, szóval azért ez is elég limitált piac lesz.
A fordítók 90%a rosszabbul teljesít mint az ingyenesen elérhető fordító AI-k. Tolmácsoknál a többség szintén, főleg most hogy jönnek az új GPT hangfeldolgozó apik. Ez a szakma régesrég túl van a csúcson, viszont az emberek száma akik meg akarnak élni belőle még nem, ergó óriási verseny lesz, hivatásos tolmácsokkal és többtízéves tapasztalattal rendelkező fordítókkal.
Meg kell tanulni tartalmat előállítani az agyaddal, sajnos a beszédképesség önmagában nem versenyképes már.
A nagybátyám ebből él. Megtanult egy szakmát amiben ügyfeleket kell kiszolgálni külföldi nyelven online telefonon, neki kifejezetten ez a pozíciója a munkahelyén.
Szóval ha sok nyelven beszélsz akkor én egy ehezz hasonló munkát tudnék neked ajánlani. Ha jól csinálod simán meg tudsz belőle élni szerintem.
Én is ilyen vagyok mint te. Egyetemet nem végeztem, de a nyelvérzékem nagyon jó, ez a hobbim is. Eleve két anyanyelvű vagyok, erre megtanultam 3 nyelvet C1 szinten és néhány másikat társalgási szinten, mindig nekifutok valaminek, mert érdekel.
Multinál vagyok export back office-os, jól keresek vele. Már key accountos vagyok, 600 nettó+juttatások. Ezt tudtam belőle kihozni diploma nélkül.
"Ahoz nem kell valami tanári végzettség?"
15 éve még kellett. (Tudom, mert hiába van tanári diplomám informatikából, legálisan nem korrepetálhattam pl. matematikát. De közben meg iskolában taníthattam matematikát és fizikát is tanárhiány miatt. Érdekes a jog...) De most már nincs ilyen kitétel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!