Létezik, hogy valaki ennyire tudja és szeresse a nyelvtant?
Nem, nem létezik. Valószínűleg csak eljátssza előtted az egészet, hogy irigynek láthasson a nyelvtudására.
Szerinted?
Persze. Valaki ebben jó, valaki másban.
És elég sokszor van olyan, ami tesódnál is, hogy humán tárgyak vagy nyelvek nagyon jól mennek, de reál tárgyak nem. Vagy fordítva, valakinek pont a reál tárgyak mennek nagyon jó, de a humán tárgyak nem.
Ez szerintem egy fajta adottság, az érdeklődésen túl.
Hogyne létezne? Mindenki máshoz ért, ki jobban, ki kevésbé. És akkor az hogy lehetett, hogy Mozart már azelőtt tudott kottát olvasni meg zenét szerezni, mielőtt írni tudott volna? Vagy aki mesterien számol fejben? Vagy akinek nagyon jó a mozgáskoordinációja/ kézügyessége stb...
Egyébként jelen, én is ilyen voltam-vagyok: iskolás koromban nyelvtanversenyeket nyertem, ragadt rám a nyelvtan, imádok nyelvészkedni, és most nyelvtanár vagyok, két nyelvet tanítok.
Ja, ellenben fejben olyan lassan számolok, hogy az már vicc, de az agyam ott, úgy látszik, rosszabbul van bekötve :) Ennyi az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!