Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért ilyen nehéz munkát...

Miért ilyen nehéz munkát kapni? Egyetértesz velem vagy nem?

Figyelt kérdés

26 éves vagyok, az SZJA mentesség már 25 éves korban sem vonatkozott rám, kicsit idegesít is, hogy így hívják mivel csak 24 éves korig jár, amíg be nem töltöd a 25-öt.

Nem egy munkáltató vállalta fel előttem, hogy azért nem alkalmaz, mert így nem tud rajtam spórolni. Egy primitívebb munkahely még azt is elárulta, hogy aki betölti a kort, repül onnan.

Egyébként aki 24 éves, és betölti a 25-öt az onnatól elégedjen meg mínusz 40-50 ezer forinttal, mert csak?Ezt komolyan elfogadjuk?

Jelenleg csak heti egy napot alkalmaznak egy multinál eladóként. Azt mondta az interjúztató, ugye nem gondoltam komolyan hogy felvesznek rendesen EGYBŐL? Illetve 5 éves terveim, meg mindent kérdeztek a csóri egy napos munka miatt.

Hozzátette, hogy hatalmas a bérfeszültség, a 25 év alatti, illetve feletti dolgozók között.

Mindenhol csak egyszerűsített szerződéssel akarnak, de egyik sem tudja megállni, hogy ne siránkozzanak arra, hogy változtak az adózási törvények és túl sokba kerülök nekik.2x volt az évben, hogy felvettek volna a szakmámban és az utolsó pillanatban visszavonták, hogy mégsem tudnak fizetni, pedig a diplomámhoz méltatlan, kb. nettó 1500-as órabért kértem, (igaz vidéken, nem akkora szaktudást igénylő munkára) de ezt is sokalták Kelet Magyarországon.

Az átlag órabér vidéken mindenhol, ahova jelentkezem, nettó 1150 Ft, kivéve a szakma specifikus gyári munkák, pl. Hegesztő, asztalos stb.

Nem vagyok válogatós, eddigi életem során voltam mindenféle eladó, konyhai dolgozó, egyetem mellett is dolgoztam, ugyanakkor van tehetségem az adminisztrációs feladatokhoz is.

Régen ha elakartam menni dolgozni pl. Egy lidl-be akkor megtehettem, felvettek. Mostmár ezt is csak részmunkaidőben hirdetik, és egyáltalán nem szólnak vissza. Az utóbbi fél évben 2 munkahely is hitegetett hogy a határozott 3 hónapos szerződésemet hosszabbítja, mindkettő szakmabeli munka lett volna, az egyik álom meló, sok pénz, és mégis elküldtek a végén, az egyik mégcsak nem is szólt, csak szerintük éreznem kellett volna a hajtás végét, amikor már kevesebb a munka= elküldenek.

Tehát: napi bejelentős sz@akodás, határozott idő, maximális lojalitást várnak, mindent tudni akarnak rólam, 5 éves terveim miegymás, de nem szólnak vissza ha nem engem választanak, illetve ha mégis, nem jelentenek be rendesen.

2023. júl. 10. 15:47
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
60%

"igen, itteni viszonylatban hogy mondjuk ne a párom fizesse egyedül az a közös albérletünket, és hogy a 0 forint helyett megkapjak mondjuk 230-250-et igen is jó lett volna, és boldogan elvállaltam volna, fene nagy önérzet nélkül."

csak ezt lesz@rják a munkáltatók.

ha kicsire becsülöd magad, még azt a kicsit se fogod megkapni, mert senki se akar olyannal dolgozni, aki - bármiért is - lejjebb adja a "magas" végzettségével.

Ez baromira nem a te önérzetedről szól....

2023. júl. 10. 18:00
 12/22 A kérdező kommentje:
Azt sem tudod miről beszélsz, nem valami szuper menő céghez jelentkeztem, hanem a kihalt alföldre egy kis magánvállalkozó ízléstelen vállalkozói munkáját helyrepofozni, azt se tudta eszik-e vagy isszák, azt se látta mi a baj azzal amit csinál és azt sem, hogy mennyit ér a tudásom a munkaerőpiacon, arcosodással fel sem akart volna venni engem. Ez itt vidék, itt nem úgy van az “add el magad”- szöveg, ha egy egyszerű gondolkodású vezetőhöz próbálsz elhelyezkedni.
2023. júl. 10. 18:05
 13/22 anonim ***** válasza:
73%

Mert nincsen piacképes tudássod.

Még egy orvost se hallottam arra panaszkodni, hogy nincs munkahelye.

2023. júl. 10. 19:11
 14/22 anonim ***** válasza:
20%
Na ezért nem kell humán szakokon tanulni. Azzal a diplomával kitörölheted. Gondolom nem mérnök vagy orvos a végzettséged
2023. júl. 10. 19:14
 15/22 anonim ***** válasza:
84%
Miért, a humán területek talán nem fontosak?
2023. júl. 10. 19:27
 16/22 anonim ***** válasza:
0%

Hajaj sokminden gond van ott fent azért amin annyira feleslegesen hőbörögsz és látszik ott csesznek át ahol akarnak 😀

"kicsit idegesít is, hogy így hívják mivel csak 24 éves korig jár, amíg be nem töltöd a 25-öt."

Kezdjük ott, hogy 25 ÉV ALATTIAK kedvezményének hívják, és addig tart igen, ameddig betöltöd a 25-öt... Nem tudom mi a bajod ezzel.

"Egyébként aki 24 éves, és betölti a 25-öt az onnatól elégedjen meg mínusz 40-50 ezer forinttal, mert csak?Ezt komolyan elfogadjuk"

Nem, nem kellett volna elfogadnod. Ha neked nem tetszett az, hogy annyival többet kaptál addig, adhattál le volna adóelőleg-nyilatkozot, és kérhetted volna hogy ne vegyék figyelembe hanem vonják le rendesen az adóelőleget 😇😂 adókedvezményekkel élni NEM KÖTELEZŐ!

"Nem egy munkáltató vállalta fel előttem, hogy azért nem alkalmaz, mert így nem tud rajtam spórolni"

Ilyen már kb 4 éve nincs. A 25 év alattiak szocho-kedvezménye megszűnt 2019-be, munkaerőpiacra lépők kedvezménye van, és nem életkorhoz kötik már, hanem biztosítási jogviszonyba eltöltött időhöz (elmúlt 9 hónap alatt maximum 30 napot volt biztosított)

2023. júl. 11. 13:11
 17/22 anonim ***** válasza:
93%
ebbe az országba nincs megfelelő válallható munkalehetőség,legalábbis a többségnek nem igazán jut elfogadható meló
2023. júl. 11. 13:19
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Munka az lenne, csak nem akarják normálisan megfizetni!

Összeugrasztják a generációkat az ilyen olyan kedvezményekkel, ami csak bérfeszültséget kelt.

Ahelyett hogy alapból mindenki munkája normálisan meg lenne fizetve.

Nem luxusra gondolok, csak arra hogy ne kelljen senkinek nyomorogni, nélkülözni vagy a lakhatását (albérlet, rezsi stb) nyugodt szívvel ki tudja fizetni úgy, hogy ne kelljen a hónap végén éhezni. Ennek alapjognak kellene lenni!

És nem kell mindenkinek egyetemi végzettség, meg "piacképes szaktudás", mert ha a többi munkát nem akarná senki elvégezni akkor összeomlana a társadalom! Lásd pl a legutóbbi kukás sztrájk!

Ha ők nem végeznék el a "nem piacképes" munkájukat, akkor egy idő után a sok diplomás is belefulladna a saját szemetébe.

Ebben az országban már alapból az a gond, hogy az alapvető életvitelhez szükséges fizetést sem kapják meg a dolgozó emberek. Tök mindegy hogy 25 vagy 50 éves az illető.

2023. júl. 11. 13:34
 19/22 anonim ***** válasza:
16%

"az alapvető életvitelhez szükséges fizetést sem kapják meg a dolgozó emberek."

És ez milyen fizetés lenne?

Az "alapvető életvitelét szükséges" nagyon relatív.

Ez mindenkinek mást jelent.

Inkább a gond az, hogy minden munkáltató a "legjobbat" akarja.

Így, aki ennek egy kicsivel alatta van, az már nem felel meg.

Az "alkalmasság" fogalma is átértékelődött.

A végzettség önmagában nem elég, az ugyanis bárkinek lehet, elhivatottnak is kell lenni, valamint mentalitásban is azonosulni kell az ott dolgozókkal, mert ha nem olyan a habitusod, mint a többieknek, nem akarnak veled dolgozni, mindegy, hogy milyen jó szakember vagy egyébként.

2023. júl. 11. 13:45
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

19:

"Az "alapvető életvitelét szükséges" nagyon relatív. Ez mindenkinek mást jelent"

Alapvető annyira, hogy ha valaki szívesen elköltözne onnan ahol él, mert ott nincs munka, és meglenne a megfelelő szaktudása pl egy nagyobb városban meghirdetett munkához, akkor legalább annyi fizetést kapjon amiből kijönne egy kis garzon (kb. 25-40 m2) albérlete, rezsi és kajára is maradna. Semmi luxus, semmi nyaralás, de még ennyit sem lehet keresni.

Igen tudom, mindenkinek orvosnak, ügyvédnek, vagy valamilyen havi 1 milliót fizető IT-s akárkinek kellene lennie, de mint mondtam akkor összeomlana a társadalmi rendszer.

Gyakorlatilag ma már egy egyedülálló embernek ha valahogy meg akar élni, akkor mindenképpen össze kell állnia valakivel (párkapcsolatban/házasságban), mert egyedül nem tudna fenntartani egy nagyobb városban lévő albérletet (azt most hagyjuk aki lakást örökölt).

Igen, fontos az elhivatottság és az alkalmasság, de cseszheted ha neked ugyan megvan, de nem fizetnek annyit a munkádért, hogy egyedül is meg tudj belőle élni. Fél ország (kis túlzással) ezért marad benne a sz*r párkapcsolatában/házasságában, mert a saját fizetéséből egyedül (gyerekekkel) nem tudna megélni.

2023. júl. 11. 14:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!