Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Egyetértesz azzal, hogy a...

Egyetértesz azzal, hogy a magyarok átlagban valamivel intelligensebbek, mint a legtöbb európai ország átlagemberei?

Figyelt kérdés
2022. dec. 21. 13:43
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
80%

Nem tudom, de nekem jó volt hazajönni minden nyugati országból is ahol eddig jártam.

A viselkedés, a színek-szagok, a gesztusok, az öltözködés, minden nagyon hiányzott.

2022. dec. 21. 13:47
 2/16 anonim ***** válasza:
92%
Természetesen, és mindig mindenki más a hibás azért, amiért itt tartunk.
2022. dec. 21. 13:51
 3/16 anonim ***** válasza:
88%

Nem.

Miért lenne?

2022. dec. 21. 13:56
 4/16 anonim ***** válasza:
94%
Nem értek egyet. Szerintem Magyarországon egy hatalmas szakadék van. Tényleg van egy nagyon intelligens, tanult, törtető réteg, aki megállja helyét bárhol a világon, és úgymond "street smart". Viszont van egy széles réteg, aki iskolázatlan, műveletlen, bunkó, alkoholista. Akikkel mondjuk ritkán találkozol, mert elvan a kis világában a háza-bolt-kocsma háromszögben, ezért úgymond észrevétlenül létezik. Én külföldön azt vettem észre (3 országban éltem eddig), hogy egy átlagembernek magasabb az érzelmi intelligenciája és tisztelete mások iránt - nem minden egyes egyénnek természetesen, külföldön is vannak bunkó, bunka, tiszteletlen emberek, de ha az átlagot nézzük, akkor jobban emberszámba vesznek és tisztelettel kezelnek egy átlagembert is.
2022. dec. 21. 13:58
 5/16 anonim ***** válasza:
86%
*buta
2022. dec. 21. 13:59
 6/16 anonim ***** válasza:
85%

Egy olyan népről beszélünk amely, mint már oly sokszor, most is egyedül megy jó írányba az Unión belül a történelem autópályáján. Hogy ne lennénk intelligensek? Csak rá kell nézni honatyáinkra. Sugárzik belőlük az intelligencia.

[link]

[link]

[link]

Ugye milyen csodálatos? :)

2022. dec. 21. 14:04
 7/16 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem ez így ostobaság, pont annyi értelme van, mint a "a magyar nők a legszebbek" mondásnak. Ugyanolyan alaptalan általánosítás.

A legtöbb európai országban jártam már rövidebb vagy hosszabb időre, némelyekben éltem is hónapokat, most is külföldön élek (nem tervezek visszaköltözni Magyarországra). Ha fegyvert tartanál a fejemhez, hogy válasszam ki, hogy hol találkoztam a legtöbb intelligens emberrel, akkor valószínűleg Németországot vagy valamelyik skandináv országot (ezek közül Finnországot a leginkább) mondanám. A magyarok egyáltalán nem kiemelkedőek ebben a kategóriában (sem) a tapasztalataim szerint, holott köztük töltöttem a legtöbb időt eddigi életem során.

26/N

2022. dec. 21. 14:13
 8/16 anonim ***** válasza:
93%

persze olyan okosak vagyunk, hogy nem látjuk, hogy meglopnak minket.

fck logic

2022. dec. 21. 14:29
 9/16 anonim ***** válasza:
98%
Őszintén szólva én hétköznapi életben és a közlekedés közben NEM ezt a kimagasló intelligenciát tapasztalom. Sőt...
2022. dec. 21. 14:43
 10/16 anonim ***** válasza:
97%
Hollandiában élek már 2 éve és én se tapasztaltam, hogy jobbak lennének a magyarok e téren a hollandoknál.
2022. dec. 21. 15:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!