Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogyan adjam a újként a...

Sterre kérdése:

Hogyan adjam a újként a főnököm tudtára,hogy feleslegesen dolgozom 14 órát?

Figyelt kérdés

Váltottam munkahelyet nemrég és itt az új helyen én vagyok az aki meg új. A munka tetszik csinálnám is de 10:00kor nyitunk itt vagyok hétköznap éjfélig hétvégén meg 2:00ig. Nem lenne ezzel sem gond viszont hétköznap ezalatt a pár nap alatt míg itt voltam alig jött be valaki reggel(konkrétan ha 2-en voltak bent már az is túlzás).

Gondoltam rá hogy megbeszélném a fonokkel(akit meg nem nagyon ismerek) hogy hétköznap nyitva lehetnénk akár 14:00tól is,mert mindenki csak estefelé jön úgyis. Viszont félek az lenne hogy most jöttem ide nos már parancsolgatni akarok.

Szerintetek ezt hogy tudnám úgy elmagyarázni hogy ne én jöjjek ki ebből rosszul?

2023. júl. 4. 10:55
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
43%

Nyilván valamiért megéri neki.Az is elképzelhető - sőt, valószínűsíthető - hogy amiért téged foglalkoztat, amit te/ti üzemeltetsz/üzemetettek (azzal, hogy benn vagy(tok), az egy pénzmosoda.

Minden ellenkező esetben én ha csak egyszer is azt látnám, hogy 5 percnél hosszabban látványosan nem csináltok konkrétan semmit, akkor egyszer szólnék, aztán másodszorra közölném a fősemmittevővel, hogy akkor Pisti ki vagy rúgva. Ha mások is így tesznek, akkor hozzátenném, hogy Julcsi, Ottó, Péter, Mari, Dezső, ti lesztek a következők, ha munkaidő végére nem lesz ez meg az - mindegy mi - az asztalomon.

2023. júl. 4. 14:33
 22/26 anonim ***** válasza:
93%
Ha én lennék a főni, és idejönne egy alkalmazott bizonygatni, hogy feleslegesen van bent a 12 órábó 4 órát, akkor azt mondanám, hogy köszi, hogy szólsz, akkor csak 8 órát kell bent lenni, 30%-al kevesebb munkaidő, 30%-al kevesebb fizu. Köszi, hogy mondod.
2023. júl. 4. 15:40
 23/26 A kérdező kommentje:

Nem kapok így sem hű de sokat. Először nem értettem hogy miért de most már rájöttem.

Mellesleg a főnök nem rúg ki mert így is nagyon nehezen talált embert,mivel senki sem akar már vendéglátásban dolgozni.

2023. júl. 4. 16:01
 24/26 anonim ***** válasza:
22: Kb. én is ugyanígy tennék, és azonnal íratnék a titkárnővel vagy a HR-es alkalmazottammal egy szerződésmódosítást, 12 óráról 8-ra, pontosan 1/3-dal kevesebb fizetésért a mostaninál, a munkádat és az azért járó pénzt meg 1/ vagy elvégezném magam és megspórolnám a pénzt 2/ - ha automatizálható - akkor megcsináltatnám géppel ha kell AI-val 3. felvennék embert rá 4. szétdobnám pár ember között, akik akarnak dolgozni.
2023. júl. 5. 09:11
 25/26 anonim ***** válasza:
Egy étteremben/presszóban mégis milyen munkát tudnál géppel vagy AI-val kiváltani? Még a mosogatógép sem teljesen automatikus, nem gurul ki az asztalok közé hogy begyűjtse a koszos tányérokat :D
2023. júl. 5. 09:52
 26/26 anonim ***** válasza:
A kasszázást simán ki lehet szerintem váltani, ha valaki akarná és ezt központilag engedélyeznék (úgy, mint a boltokban), más kérdés, hogy - ha tulaji/pincér szemmel nézem - totál kontraproduktív, merthogy egyetlen vendég sem fog - egy menzaszerű önkiszolgáló helyen - egy automata kasszagépnek egy fillér borravalót adni (és szerintem egy gép morálisan sem - ez mondjuk nem számít - és jogilag sem - ez viszont már számít) tehet el borravalót.
2023. júl. 5. 18:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!