Svájcban villamosmérnökként el lehet helyezkedni?
Mennyire könnyen lehet elhelyezkedni Svájcban egy Bsc. és egy Msc. villamosmérnök diplomával 5 év szakmai tapasztalattal angol C1 és német B2 nyelvvizsgával?
Hiányszakma?
Elfogadják a magyar diplomát?
Mennyit lehet keresni?
Mennyire könnyen lehet elhelyezkedni Svájcban egy Bsc. és egy Msc. villamosmérnök diplomával 5 év szakmai tapasztalattal angol C1 és német B2 nyelvvizsgával?
-Elviekben el, gyakorlatban a legtöbb munkahelyen német a munkanyelv, ezért az is magas szinten kellene tudod. Szakszavakat tanuld meg németül és minden nap gyakorolj.
Hiányszakma?
Igen, sokfelé terület van, bizonyos dolgok eléggé keresettek (pl. automatizálás)
Elfogadják a magyar diplomát?
Ezt nem tudom biztosan, de véleményem szerint igen, európai diplomád van, úgyhogy nem lehet gond.
Mennyit lehet keresni?
Ennyi év tapasztalattal úgy kb. 90000-120000 CHF körül éves bruttó tűnik reálisnak. Növeli az esélyeidet egy állásra, ha egy bérigényedet viszonylag szerényen adod meg.
Az is lehetséges út, hogy először Németországban vagy Ausztriában szerzel néhány év tapasztalatot és csak később költözöl Svájcba.
Első helyen mindig a munkatapasztalat áll.
Ha jelentkezel egy X munkahelyre Y pozícióra akkor a legelső amit megnéznek, hogy ugyanabban a pozícióban dokgoztál-e korábban és mennyit.
A többi csak ezután jön.
Mondta valaki, hogy nyelvvizsgázzon? :D
Egyszer azt olvastam, hogy az USA-ban kb 600 védelmes mérnök hiányzik, hát ha lenne még egy életem, én oda pályáznék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!