Melyik szakmát csinálnátok ma, ami viszonylag jól fizető állás?
Figyelt kérdés
Leginkább engem a következők érdekelnek: mentőtiszt, vegyész, gyógyszerész, pszichológus, esetleg pszichiáter. Ti ezekről mit gondoltok? És úgy összességében milyen szakmát választanátok (nem csak az általam felsoroltak közül, hanem úgy az összes létező szakma közül), és miért azt választanátok?2023. jún. 14. 12:27
11/13 anonim válasza:
Én is a pszichológiáról tudok mesélni. Ha nem vagy 100%-ig biztos benne, hogy pszichológus akarsz lenni, akkor ne az legyél. Nem azért, mert a szak olyan elképesztően nehéz (bár nem is túl könnyű), viszont hosszútávon nem éri meg, ha nem ez minden vágyad. Én szeretem ezt csinálni, de kezdőként rosszul keres a többség (pedagógus bérre gondolj), ha pedig ennél feljebb akarsz lépni, akkor folyamatosan képezni kell magadat a mesterképzés befejezése után is. Szakképzések, módszerspecifikus képzések, önismeret, stb. Ezek többszázezer/többmillió forintok összesítve, ráadásul sok ilyen képzésre tök nehéz bejutni, alkudozni kell a munkahellyel, hogy elengedjenek... Szóval ne abban gondolkodj, hogy majd magánban elkérsz 20 ezret 50 percért, mert ez annak járható út, aki 20 éve a pályán van, és megcsinált már 3-4 képzést az egyetem után. Igény lenne pszichológusokra, nagyobb városokban magánban is simán, de a továbbképzések, meg úgy alapból a pályakezdők helyzete eléggé meg van nehezítve, szóval marha nehéz egyáltalán odáig eljutni, hogy el tudd magad tartani, ha nincsenek milliomos szüleid.
12/13 anonim válasza:
Ha újra kezdhetném, akkor vagy jogi karra mennék vagy pszichológiai tanulmányokat folytatnék. Szívesen elhelyezkednék a rendőrségnél is, mint tanácsadó. Mindig is érdekelt az emberi pszichológia és jó emberismerő is vagyok.
Idős sem vagyok ahhoz, hogy továbbtanuljak, de a jelenlegi munkahelyem és életvitelem mellett sem időm, sem energiám. :(
13/13 anonim válasza:
4-es milyen munkakörben dolgozol illetve milyen munkakörökben lehet ezzel az iránnyal menni? Ez egy szakirány lenne a pszichológián belül vagy hogy kell elképzelni? Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!