Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ha van egy megbeszélt állásint...

Ha van egy megbeszélt állásinterjúm a héten, de közben kaptam egy ajánlatot egy másik helyről, amit szeretnék elfogadni, akkor ez így korrekt?

Figyelt kérdés
Ha felhívom a céget, ahol interjúm lenne, hogy szeretnék elállni a jelentkezéstől, mert kaptam másik ajánlatot.

2023. jún. 13. 20:00
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Korrekt
2023. jún. 13. 20:01
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Korrekt.

De csak akkor érdemes, ha a másik helyen felvesznek.

2023. jún. 13. 20:05
 3/6 A kérdező kommentje:
Igen, az már fix.
2023. jún. 13. 20:14
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Nemtom,mikor kezded, de nekem egyszer volt, hogy egy buta fiatal fiú, kb 20-21 éves volt az interjúztató, elígérte nekem az állást, visszamondtam helyette egy másik interjút, mert már fixre mondta,hogy felvesz; és akkor mondta hétfőn az interjún, hogy csütörtökre menjek akkor az egészségügyi kiskönyvemmel, és akkor aláírjuk a szerződést. Mert hétfőn nem volt nálam, nem mondta,hogy kell. (Amúgy az interjúról hétfőn elkésett.) Na és akkor csütörtökön mentem ugyanoda, mint előzőleg; ahova megbeszéltük a találkozót; csak sajnos későn indultam el; úgyhogy gondoltam, szólok, hogy vélhetően egy olyan 20 kb, vagy nemtom, mennyi percet késni fogok. És akkor mondta, hogy ellenőrzés van náluk , tegyük már át holnapra, amikor ezért felhívtam, szólni, hogy késni fogok. Ja nem, nem késve indultam el, hanem elindultam, de valami nem volt nálam,és vissza kellett fordulnom, és újra elindulni. És akkor felhívtam. És akkor mondta, tegyük már át hétfőre. De aztán nem lett belőle semmi. De a másik helyen meg lemondtam az interjút, utána szóltam nekik újra, hogy nemtom mi volt, és akkor mégis érdekelne onnan az állás, de oda már nem hívtak újra interjúra, az a buta fiú meg nem vett föl mégse. Hétfőn meg már nemtom, mi volt, de az a lényeg; hogy nem kaptam meg a melót, pedig ez a buta azt mondta; felvesz. És közben meg lemondtam a másik interjút, mert az emberke fixre mondta, hogy fel vagyok véve. (Nem ismertük egymást; ha ismertem volna,nem bízom meg benne. ) És,s zóval, a másik helyre lehet,hogy fölvettek volna, és ezután az eset után mondta nekem valaki (Jó, persze, utólag könnyű okosnak lenni. ), hogy addig amíg nincs a kezemben egy munkaszerződés, addig ne mondjak le interjúkat; ne higgyek el semmit. És akkor ez a dolog, hogy odaígérte nekem az állást a srác, ez volt áprilisban, és szeptembertől találtam állást. Szóval jól kiszúrt velem; mert a másikra meg lehet, hogy bejutottam volna. És akkor előbb lett volna melóm; meg pénzem; mert a másik helyen lehet, hogy számítottak volna rám. Amúgy én onnan a másiktól csak egy munkaerőközvetítővel beszéltem telefonon, akkor asszem, azt mondta, hogy jelez, hogy újra aktív a jelentkezésem; később is felhívtam, azt mondta, nemsokára hívnak. Gondolom, nem tudta, nem gondolkodott ilyenekben a munkaerőközvetítő csávó, hogy esetleg ott amikor visszamondtam a jelentkezésemet; - mert az hittem megkaptam a másiknál az állást - akkor ott valszeg kidobták ha nyomtatva volt, vagy lomtárba rakták+törölték az önéletrajzomat; szóval onnantól nem vágták, hogy lehetne hívni megint engem; mert kiderült, hogy aktív újra a jelentkezésem. Amúgy nem tudom, hogy a csávó, a közvetítős mit mondott nekik; vagy mondott -e nekik valamit ténylegesen. De mindegy, szóval az a meló elúszott, pedig jobban is passzolt volna hozzám. Annál is, ahova szeptemberben kerültem be. De ott meg egyébként olyan vállalhatatlanul beszélt velem a főnök (másokkal is, csak másoknál más a tűréshatár), hogy kihúztam a próbaidő végéig, és valamelyik utolsó nap gyorsan fölmondtam. Amúgy volt ott olyan alkalmazott, aki később jött, mint én, és egy hónappal hamarabb lépett le. 3 hónapot voltam ott, azalatt 3-an mondtunk fel, először az egyik csaj, aki már két éve volt ott, utána az egyik valaki, aki utánam jött, utána én. Aztán megint hónapokba tellett, mire találtam végre megint munkát.
2023. jún. 13. 22:19
 5/6 A kérdező kommentje:
Gondolom nem kezd el majd faggatni vagy győzködni, ugye?
2023. jún. 14. 00:04
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Bármi előfordulhat.

Hallottam már ilyet fix ajánlat után.

Az a biztos, ha a szerződés már a kezedben van.

2023. jún. 14. 00:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!