Hatodik évemmet kezdem ugyanannál a cégnél, ahol se béremelés se másik munkakörbe nem akar áthelyezni, ez így is fog maradni? Gyakorlati tapasztalat érdekel.
Az a valós tapasztalatom, hogy nem szabad egy helyen sokáig lenni, mert elfelejtenek megbecsülni.
Pályakezdő pozin voltam (igaz nem pü-szv), 3 év után jeleztem a főnökömnek, hogy kinőttem a munkakört és a fizetést, kezdjünk valamit. Pont kapóra jött, hogy közvetlen kolléganőm felmondott, így felajánlotta nekem a helyét, ami egy jóval felelősségteljesebb munkakör volt, nulláról kellett volna betanulnom egy teljes területet. Február 1-el akart átvenni, de a bér kérdést húzta-halasztotta hetekig. Közben kaptam januárban egy +12%-os általános béremelést is a régi béremre, majd végre január 31-én közölte az új béremet: +2000 ft nettóval volt több, mint a január 1-től kapott 12%-os emeléssel számolt bérem. Kérdőre vontam, hogy ez mi? Ezt érzi béremelésnek, miközben most fogok betanulni egy egész területet? Mert 2 ezerért nem vagyok hajlandó plusz egy oldalt sem megtanulni. És a legszebb, hogy nem értette mi a probléma. Megkérdezte, hogy mennyivel szeretnék többet kapni? Jeleztem, hogy nettó 100 ezerrel, hiszen így is le vagyok maradva bérben mindenki máshoz képest, úgyhogy ez sem nagy kérés részemről. Nem adta meg. Fogtam magam és felálltam tőlük. Az új helyen 150 ezerrel adtak többet.
A covid alatt nem mertem még csak béremelést sem kérni, nehogy elbocsásson, közben az ismerőseim sorra vándoroltak a cégek között. Most már bánom, hogy én nem léptem hamarabb. Úgyhogy nehogy a válságra várj, mert ez az ország aligha lesz már jobb helyzetben, és ilyen alapon sosem fogsz feljebb kerülni.
Amit még tehetsz: interjúzz, és ha valahonnan kapsz egy fix állásajánlatot, akkor told a vezetőd orra alá (cégnév letakarása mellett), hogy dönthet a sorsodról egy béremeléssel vagy elengedéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!